INmusic bo letos na pavzi

Zagrebški glasbeni festival INmusic letos ne bo potekal, so danes sporočili organizatorji preko družbenega omrežja Facebook.

Kot razlog za odpoved enega največjih glasbenih dogodkov na Hrvaškem so navedli posledice pandemije COVID-19, vojne v Ukrajini, inflacijo in splošno negotovost. Izrazili so upanje, da se bo festival INmusic vrnil naslednje leto.

“Zelo smo si prizadevali, da bi festival INmusic potekal tudi letos, a vas na žalost moramo obvestiti, da festivala INmusic v letu 2023 ne bo,” so zapisali. Pojasnili so, da v trenutnih okoliščinah ni bilo mogoče pripraviti najboljšega možnega mednarodnega festivala glasbe v živo za ceno vstopnic, ki so jo določili v skladu s finančnimi omejitvami lokalnega občinstva. Poudarili so, da se niso hoteli odreči nobenemu od načel, ki INmusic dela takšnega, kakršen je, zato so se odločili, da se osredotočijo na stabilnost festivala v prihodnosti.

“Upamo, da bo 16. izdaja festivala INmusic potekala v letu 2024 in da vam bomo lahko v naslednjih mesecih sporočili njegov datum,” so dodali.

Festival, ki poteka ob jezeru Jarun v hrvaški prestolnici, se je nazadnje odvijal junija lani. Tedaj so ga po enoletnem premoru zaradi pandemije COVID-19 izjemoma podaljšali s tri na štiri dni. Med glavnimi izvajalci so nastopili The Killers, Nick Cave & Bad Seeds, Deftones in Kasabian.