Hrana za mladostni videz: Vključite jo na jedilnik!

Ta živila vam bodo prinesla leta mladosti.

Priznajmo si! Vsi si želimo čim dlje videti mladostno in sveže. Veliko beremo, kako zeleni čaj skrbi za mladostni videz, saj je naravni antioksidant. Poleg ”čarobnega napitka”, vadbe in zdravega načina življenja, vemo še za 6 super živil, s katerimi lahko podaljšate mladostni videz. Pripravite se na pravo bombo antioksidantov.

via GIPHY

Grah

Ni važno kakšnega jeste, važno je, da ga jeste. Dokazano je, da grah zaradi vsebnosti antioksidantov upočasnjuje staranje celic.

Oreški

Znanstveno dokazano je, da oreški pozitivno vplivajo na možgansko aktivnost. Pa veste tudi, da vam bodo oreški podaljšali življenje, če jih boste jedli večkrat na teden? Da! Žal pa to ne velja za arašide.

Korenje

Karotenoidi, ki korenju dajo prepoznavno oranžno barvo, upočasnjujejo staranje, vitamin A pa kožo ščiti pred bakterijami, virusi in staranjem.

via GIPHY

Sardine

Morda ste malce presenečeni, ampak sardine vsebujejo veliko omega – 3 maščobnih kislin, ki zmanjšujejo možnost diabetesa in srčnih bolezni. Poleg tega vsebujejo vitamin B12, ki je tako rekoč glavni krivec za mladostni videz. Sardele dobijo dodatne točke še zato, ker ne vsebujejo strupov, kot jih tuna in ostale večje ribe, saj so majhne in posledično na dnu prehranjevalne verige.

Kokos

Zelo je pomembno, da vaša prehrana vsebuje zdrave maščobe. Teh je v tropskih sadežih na pretek. Neka raziskava je celo pokazala, da kokosova maščoba preprečuje staranje DNK-ja.

via GIPHY

Foto: Pineterst