Hotelski dragulj Crikveniške riviere

Butični hotel, ki s pravim razlogom nosi naziv oaze Crikveniške riviere

Najpomembnejše hotelsko podjetje na Crikveniški rivieri in eno največjih v hrvaškem turizmu, Jadran Hotels & Camps, je ob 60. obletnici poslovanja slovenskim in hrvaškim medijem predstavilo svojo ponudbo s poudarkom na Boutique Hotel Esplanade, ki z razlogom nosi naziv oaza Crikveniške riviere. 

Riviera Crikvenica, eno najstarejših letovišč v Sredozemlju, je dobila ime po očarljivem mestu Crikvenica.  Hoteli in kampi skupine Jadran d.d., umeščeni vzdolž obale, a še vedno blizu centra,  predstavljajo bogato tradicijo, med najstarejšimi na Jadranu pa so danes preoblikovani v hotele z bogato ponudbo. Današnji, sodobni hoteli ohranjajo prvotno zunanjo arhitekturo hkrati  pa s preoblikovano notranjostjo, ki je v skladu s sodobnimi trendi, predstavljajo izziv za vse sodobne goste, ki si želijo doživetja z bogato tradicijo, zgodbami, okusi in vonji. 

Boutique Hotel Esplanade, katerega zgodovina sega v leto 1930, je bil v zadnjih letih prenovljen v okviru naložb skupine Jadran. Z dodatkom sodobnega dizajna je tako znova zasijal v nekdanjem sijaju. Gostom danes ponuja vse, kar Boutique Hotel Esplanade predstavlja; od personaliziranih storitev, interneta, parkirišča, udobnih sob, wellness in spa tretmajev ter s posebnim poudarkom na izjemnih gastronomskih doživetjih. Hotelska gastronomska ponudba, obogatena s tradicionalnimi in lokalnimi okusi, obsega široko paleto mednarodnih kulinaričnih dobrot s težnjo k vrhunski restavracijski ponudbi. Posebej velja omeniti  hotelsko ponudbo žganja »Hall of Fame«, ki ponuja impresiven izbor 101 craft žganic iz vse Hrvaške. 

Odlična lokacija

Velika prednost Jadranovega portfelja hotelov in kampov je njihova cestna povezava in dostopnost do vseh vrst prevoza, pa tudi bližina večjih mest, kot sta Reka, Zagreb in Ljubljana. Za spregledati ne gre niti bližine morja s čudovitimi promenadami za sprostitev, in nepozabnim pogledom na morje. Poleg uživanja v Jadranovih hotelih in kampih, je gostom Crikvenice na voljo vrsta različnih aktivnosti, od kulturnih do športnih, prav tako ne gre prezreti pestrost številnih dogodkov, ki se odvijalo preko celega leta. Obiskovalci lahko obiščejo Muzej mesta Crikvenica, vinorodna regija Vinodolska dolina pa v vinskih kleteh, kot sta kleti Grand Estate Village Winery ali Vinarije Pavlomir, gostu ponudijo uživanje v kakovostnih vinih.  

Foto: Nike Koležnik