Advent v Opatiji je čaroben: Praznično vzdušje ob Jadranskem morju

Opatija, biser Jadranske obale, vsako leto v decembru zaživi v pravljični atmosferi z dogodkom Advent Opatija.

Ta kraj ob morju ponuja obiskovalcem edinstveno izkušnjo, kjer se tradicija, praznična vzdušje in prečudovita obala združijo v nepozaben dogodek.

Pravljična pokrajina ob morju

Opatija, znana po svoji čudoviti obali, zelenih parkih in arhitekturni dediščini, decembra prejme pridih čarobnosti. Mesto se odene v lučke, okraske in vonj po kuhanem vinu, ki ustvarjajo pravljično vzdušje. Opatija vabi obiskovalce, da doživijo to čudovito destinacijo na poseben način.

Sejem z raznoliko ponudbo

Središče dogajanja je sejem, kjer stojnice ponujajo izdelke domačih obrtnikov, praznične darilne izdelke, tradicionalno hrano in lokalne specialitete. Obiskovalci lahko okušajo domače sladice, kupijo unikatna božična darila in občudujejo ročno izdelane izdelke. Sejem je prava paleta barv, okusov in vonjav, ki ustvarja pristno praznično izkušnjo.

Kulturni program

Advent Opatija ni le sejem, temveč tudi prizorišče za raznolik kulturni program. Koncerti, predstave, nastopi skupin in božične prireditve napolnijo mesto z glasbo, smehom in prazničnim duhom. Vsak večer se obiskovalci lahko prepustijo čarobnosti božičnih melodij ali pa si ogledajo praznično predstavo za otroke.

Lučke ob morju

Večerne ure v Opatiji postanejo še posebej čarobne, ko se prižgejo praznične lučke ob morju. Mesto zasije v soju tisočerih lučk, ki se odbijajo od Jadranskega morja. Sprehod ob obali Lungomare, ki je dolga 12 kilometrov postane romantična avantura, ki jo obiskovalci z veseljem delijo z najbližjimi.

Advent Opatija je dogodek, ki je primeren za vse generacije. Otroci uživajo v pravljičnih trenutkih, srečanju z Božičkom in obisku pravljičnega gozda. Starši lahko uživajo v nakupovanju, okušanju lokalnih dobrot in se sprostijo ob glasbi. Dogodek združuje družine in prijatelje v toplem objemu prazničnega duha. Ni treba posebej poudarjati, da je na voljo tudi izjemno drsališče.

Advent Opatija zaključi s čarobno novoletno zabavo in ognjemetom, ki osvetli obalo. Obiskovalci lahko s pogledom na bleščeče ognjemete in zvonjenjem zvonov pozdravijo novo leto, polni lepih spominov in doživetij.

Kje prespati?

Opatija, že sama po sebi čarobno praznično mesto, postane še posebej očarljiva med Adventnim časom. Če želite doživeti vrhunsko udobje in razkošje, so Hoteli Liburnia, med katere spada tudi Hotel Admiral, popolna izbira za vaše bivanje.

Hotel Admiral: Pobeg in popoln oddih ob morju

Hotel Admiral, del skupine Liburnia, je hotel, ki stoji ob obali Jadranskega morja. S svojo impresivno arhitekturo, modernim dizajnom in neposrednim dostopom do morja ponuja edinstveno bivanje v Opatiji.

Med Adventnim obdobjem se hotel odene v praznično vzdušje, ki gostom omogoča, da uživajo v udobju in razkošju. Hotel Admiral ponuja širok nabor sob, od udobnih dvoposteljnih sob do razkošnih suit. Vsaka soba je opremljena s sodobno opremo in ima balkon s čudovitim razgledom na Jadransko morje. Med bivanjem v Hotelu Admiral se boste prebudili ob zvokih valov in uživali v slikovitem pogledu na obalo.

Da bi vaše bivanje naredili še bolj razkošno, Hotel Admiral, ponuja spa center, kjer lahko gostje uživajo v masažah, savnah in različnih wellness storitvah. Po raziskovanju prazničnih stojnic in kulturnih prireditev se lahko sprostite v spa centru, ki ponuja popolno umiritev in razvajanje.

Osebje Hotela Admiral se trudi zagotoviti, da se gostje počutijo kot doma. Posebne ugodnosti, prilagojene prazničnemu vzdušju, vključujejo organizacijo izletov, rezervacijo vstopnic za kulturne prireditve in celo posebno okrašene sobe za praznično vzdušje.