6 resničnih zmot o partnerskih odnosih

Ste v zvezi, ki bi se morala že zdavnaj končati?

Dejstva, ki vam jih prinašamo v nadaljevanju, že morda poznate, a si marsikdo še zmeraj zatiska oči in vztraja v zvezi, ki bi se morala že zdavnaj končati.

1. Ne zanima me, kaj si drugi mislijo

Prav je, da poslušate svoje srce, a biti z nekom, ki se nikakor ne more razumeti z vašimi prijatelji in družino, je težko. Včasih je dobro prisluhniti ljudem, ki so vam blizu.

2. Moram biti z njim, ker je prijazen

Zgolj prijaznost ni dovolj za dober partnerski odnos. Partner mora imeti veliko več kvalitet kot le to, da je prijazen.

3. Bolje, da sem v vezi, kot samska

To je eden najpogostejših razlogov, zaradi katerega se dva ne odločita za razhod, saj je strah pred samskim življenjem eden največjih strahov, ki ga imamo ljudje zakoreninjenega v svojem genskem zapisu.

4. Spremenil se bo

Ne, se ne bo. Ena največjih zmot, ko vstopimo v partnerski odnos je zamisel o tem, da bomo partnerja spremenili in ga prilagodili svojim merilom. A žal, stvari ne potekajo tako, ne glede na to, kako smo vztrajni. Namesto da izgubljate čas, raje poiščite partnerja, ki ustreza vašim merilom in željam. Edini, ki ga lahko spremenite, ste vi sami.

5. Potrebujem ga

Prepričanje o tem, da sami ne boste zmogli naprej in osebo življenjsko potrebujete, kljub temu da vajin odnos ni dober, je zmotna. Če ste brez njega lahko živeli prej, boste tudi potem.

6. Potrebuje me

Vaš partner je odrasla oseba, ki mora biti sposobna živeti brez vas, povsem samostojno. Nikar ne žrtvujte svojega življenja, zato da bi ugodili nekomu, s komer niste v dobrih odnosih in morate zaradi njega postavljati na stranski tir sebe in svoje potrebe.