5 življenjskih nasvetov uspešnih žensk

Življenje sodobne ženske je vse prej kot enostavno.

Biti uspešna ženska zahteva veliko energije in organiziranosti. Ženske smo pod velikimi pritiski, saj si pogosto želimo preveč – biti uspešna v službi, biti najboljša mama in hkrati v vsakem trenutku izgledati popolno. Vse to je težko, a z vsakodnevnim upoštevanjem teh 5 osnovnih pravil boste hitro opazile, da je življenje lažje.

1. UDOBJE: oblačila in obutev, ki jih nosimo pri vsakodnevnih opravilih morajo biti iz kvalitetnih materialov in uporabniku zagotavljati udobje. Dnevne obveznosti od sodobne ženske zahevajo veliko aktivnosti. Od tega, da zjutraj peljemo otroka v vrtec ali v šolo, do sprehoda na delovno mesto, obisk pošte, trgovine, popoldanske vadbe. Izkoristite vse te dnevne obveznosti v prid svojega zdravja in z udobno obutvijo opravite aktivnosti peš ter tako nekaj mimogrede postorite tudi za svoje zdravje.

2. DNEVNA LEPOTNA RUTINA: verjetno se predvsem v jutranjih urah srečujete s pomanjkanjem časa in posledično ste nezadovoljni s svojim izgledom. Uvedite v svoje življenje lepotni ritual, ki mu sledite vsako jutro. S tem se boste izurili v lepotni negi in jutranjem ličenju. Posledično boste s svojim izgledom zadovoljni in z dnevnim treningom boste prihranili precej časa. Jutra niso čas za eksperimente in preizkušanje novih produktov. To počnite, ko boste imeli nekaj več časa.

3. ORGANIZACIJA DNEVA: večer prej poskrbite za dobro organizacijo naslednjega dne in si jasno začrtajte cilje, ki jih želite uresničiti. Uvedite dnevno rutino vstajanja, ki naj bo vedno ob isti uri. Prav tako se v posteljo odpravite vsak dan ob isti uri. Organizirajte tudi hrano za naslednji dan, tako boste vedno imeli pripravljene zdrave obroke in se ne boste v zadnjem trenutku odločali za nezdrave prigrizke. S tem, ko boste dobro organizirali svoj delovnik, bo več časa ostalo tudi za zasebno življenje.

4. MANJ JE VEČ: ker je prej omenjeno udobje številka 1, se k temu odlično poda še en stilski nasvet, ki ste ga verjetno slišale že večkrat – manj je več. Dan sodobne ženske je zelo raznolik in zato mora biti naš dnevni stil primeren za številne dnevne priložnosti – od tega, da se peš odpravimo po opravkih do pomembnega sestanka v službi. Izbirajte nevtralna oblačila, ki jim lahko s kakšnim modnim dodatkom ali čevlji hitro spremenite namembnost.

5. HIDRACIJA: dnevne obveznosti, ki vam jih nalaga življenje, pogosto privedejo do tega, da pozabimo na skrb za svoje telo in osnovno sestavino vodo. Poskrbite, da imate v svoji torbi in na delovnem mestu ves čas polno stekleničko vode, ki vas bo spomnila, da je za vaše zdravje in izgled kože še kako pomembna. Stekleničke, ki jih ponuja trg, so danes vseh možnih oblik in dimenzij in zato ste tudi tukaj lahko v koraku z najnovejšimi trendi. Naj steklenička ne bo namenjena samo pitju vode in naj postane dekorativni element.