31. Slovenski oglaševalski festival bo na Primorskem

Slovenski oglaševalski festival (SOF) je osrednji letni dogodek oglaševalske stroke v Sloveniji, ki ga organizira Slovenska oglaševalska zbornica.

Zasnovan kongresni program odpira razpravo o aktualnih strokovnih vprašanjih in omogoča izmenjavo znanj, izkušenj, idej in pogledov na nadaljnji razvoj stroke, v tekmovalnem delu pa se na vsakoletni paradi kreativnosti izbirajo najboljše oglaševalske rešitve in predstavlja celosten pregled dogajanja v slovenskem oglaševalskem prostoru. SOFnagrajuje in spodbuja ustvarjalnost in podjetnost ter prinaša nova znanja. S strokovnim programom in tekmovanjem pomembno vpliva na razvoj slovenske oglaševalske stroke.

Osrednji dogodek oglaševalske stroke, ki vsako leto združi več kot 1.300 obiskovalcev, priznane mednarodne in domače goste ter najboljše kreativne rešitve, se 14. in 15. junija vrača v Avditorij Portorož. 

31. SOF bo obarvan digitalno. Kako je in še bo digitalna preobrazba vplivala na vse nas? Kaj prinaša Metaverse? Kako se odklopiti od elektronskih naprav in ali je to sploh še mogoče? Na vsa vprašanja bodo odgovarjali vrhunski gosti.

Koga bomo videli na velikem odru?
S svojimi idejami nas bo očaral svetovno priznani nizozemski umetnik Erik Kessels, ki ga je revija Time imenovala »vizualni čarovnik«, Vogue Italija pa »sodobni antropolog«. Kako ob vseprisotnosti tehnologije živeti bolj zdravo, produktivno in srečno življenje  bo razkril Alessio Carciofi, univerzitetni profesor ter avtor prve knjige in podkasta o digitalnem razstrupljanju v Italiji. Iz Los Angelesa pa prihaja Dot Lung, ena najboljših strokovnjakinj za družbena omrežja na svetu.

Navdušili nas bodo tudi stand up komik, ter radijski in televizijski voditelj Denis Avdić, profesionalni kolesar Matej Mohorič, antropolog in izredni profesor dr. Dan Podjed radijski in televizijski voditelj, kolumnist in avtor Miha Šalehar ter številni drugi govorci.

Začnite poletje v dobri družbi
Sproščeno morsko okolje na novi lokaciji bo zagotovo prineslo številna nova poznanstva in ideje.