3 nasveti za boljši partnerski odnos

Vajina zveza je lahko (še) boljša ....

Dobra partnerska zveza je nekaj, na čemer je potrebno delati – ne glede na to ali ste že 15 let poročeni ali pa je zveza še sveža. Splošen recept, ki bi veljal za vse pare, žal ne obstaja, zagotovo pa lahko s spodnjimi tremi nasveti zveza postane (še) boljša.

Pogovor, pogovor in še enkrat pogovor

Iskren in odkrit pogovor lahko marsikaj reši. S partnerjem izražajta svoja čustva in si sproti povejta, če vaju kaj moti. Za iskren pogovor si je potrebno vzeti čas in se odmakniti od morebitnih distrakcij – ugasnita telefone, televizijo in druge naprave, otroci pa naj že spijo ali se vsaj samostojno igrajo v drugem prostoru. Bodita jasna in neposredna, govorita pa o sebi, svojih opažanjih, občutkih in predlogih. S tem izrazite kaj vas moti in kaj bi si želeli spremeniti.

Vzemita si čas zase

Marsikateri par si ne vzame časa samo zase še posebej v času, ko imata majhne otroke. Je pa to nujno potrebno, kajti vidva sta par in morata ohranjati svoj dober odnos tudi za dobro celotne družine. S tem bosta hkrati dala otrokom dober zgled, predvsem pa ne bosta potem, ko otroci odrastejo in se odselijo, ostala sama v hiši in ugotovila, da sta postala zgolj cimra, ki sta skupaj vzgajala otroke.

Imejta skupen hobi

To se lahko navezuje na zgornjo točko, saj bosta v okviru skupnega hobija aktivno preživljala »vajin« čas. Lahko gresta na tečaj plesa ali pa se lotita kakšnega športa, na primer plezanja ali tenisa. Morda zaradi majhnih otrok kaj takšnega predstavlja prevelik časovni in finančni zalogaj, zato poiščita druge možnosti. Na primer skupno kuhanje večerje, pri čemer bosta sodelovala in si pomagala. Ob tem si lahko privoščita kozarec dobrega vina (morebiti kaj iz izbora Vinske kleti Zlati grič) in se resnično dobro zabavata.