Poiščite pravo nego glede na tip kože!

To potovanje je namenjeno razumevanju "kako očistiti obraz glede na tip kože".

Pri negi kože je treba ugotoviti, kaj je tisto, zaradi česar vaša koža deluje, in nato prilagoditi popolno rutino čiščenja, da bo zapela! Ne gre za prikrivanje pomanjkljivosti, temveč za negovanje vaše kože v najboljšo različico same sebe. Torej, začnimo!

Določite svoj tip kože

Tako kot snežinke tudi dva tipa kože nista enaka. Vaša koža je lahko suha kot puščava, mastna kot nočna pica ali pa je zmeden koktajl obojega! Včasih se zdi, da se vaša koža odziva na vse, kar nanesete. Spet drugič je lahko občutljiva kot zaljubljena najstnica, ki zardeva in izbruhne že ob najmanjšem sprožilcu.

Prepoznavanje tipa kože je prvo dejanje v igri za nego kože. Postavi prizorišče, določi like in zaplet. To je kot iskanje manjkajočega koščka sestavljanke za nego kože. Ko spoznate naravo svoje kože, lahko začnete oblikovati rutino čiščenja, ki jo dopolnjuje.

“Ne pričakujte takojšnjih rezultatov. Vsi izdelki za nego kože potrebujejo ustrezen čas.”
@skinology.si
Nika Juriševič Dolinar, dr.med.
Zdravnica, specializantka dermatovenerologije, ljubiteljica nege kože

Izbira pravega čistilnega sredstva

Zdaj, ko ste odkrili identiteto svoje kože, je čas, da ji izberete popolnega partnerja – čistilno sredstvo. Če imate suho kožo, lahko z vlažilnim čistilnim sredstvom vnesete prepotrebno vlago. Mastna koža? Gelsko čistilo bo pomagalo zmanjšati mastni lesk. Izbira pravega čistilnega sredstva je osnova vašega načina nege kože. Določa ton preostalim postopkom, saj odstrani umazanijo in ličila ter pripravi podlago za sijaj drugih izdelkov.

Uporabite tonik

Naslednji na seznamu je zanesljivi tonik. Po čiščenju kože odstrani preostalo umazanijo, uravnovesi raven pH kože in jo pripravi na preostalo rutinsko nego. Če imate mastno kožo, vam bo tonik s salicilno kislino pomagal preprečiti izbruhe. Za suho kožo bo vlažilni tonik deloval kot kozarec vode na vroč dan! Čarobnost tonika je v njegovi vsestranskosti. Toniki ne le čistijo in uravnavajo, temveč tudi vlažijo in ščitijo. Dame, nanesite tonik in opazujte, kako se vaša rutina nege kože gladko umiri.

Čas seruma

Serumi so neopevani junaki sveta nege kože. So močni eliksirji, za katere nikoli niste vedeli, da jih potrebujete! Odvisno od sestavin lahko serumi polepšajo, vlažijo, pomlajujejo ali celo vse troje!

Z vključitvijo seruma v svojo rutino boste svojo rutino spremenili iz dobre v odlično, saj boste zagotovili ciljno usmerjene rešitve za posebne potrebe vaše kože. Izberite serum, ki je usklajen z vašo kožo, in opazujte, kako se vaša polt spremeni v čudovito!

Vlažite

Čas je, da vso to dobroto zapečatite z vlažilno kremo. Ta zapečati učinke prejšnjih izdelkov, navlaži kožo in jo zaščiti pred zunanjimi dražljaji. Ne glede na to, ali je vaša koža zelo suha ali zelo mastna, vas čaka vlažilna krema! Ko izberete pravo, bo vaša koža zadovoljna, negovana in pripravljena na svet.

SPF – ne izpustite ga!

In nenazadnje, mogočni SPF. Vašo kožo ščiti pred močnimi sončnimi žarki, preprečuje sončne opekline, prezgodnje staranje in celo kožnega raka. Ne glede na to, ali je sončen poletni dan ali mračno deževno popoldne, SPF je obvezen! Vključitev zaščitnega faktorja SPF v vašo rutino je kot zaključna poteza vaše mojstrovine za nego kože. Zagotavlja zaščito, ki jo vaša koža potrebuje, da ostane zdrava in sijoča.

Začnite svojo prilagojeno rutino čiščenja obraza zdaj!

Ne pozabite, da je nega kože veliko več kot le kontrolni seznam – to je potovanje ljubezni do sebe in samospoznavanja. Vsako čistilno sredstvo, tonik, serum, vlažilna krema ali SPF, ki ga uporabite, je korak k razumevanju vaše kože, negovanju njenih potreb in opazovanju, kako pod vašo nežno nego uspeva.

Poiščite svoje Body Boom negovalne izdelke na dm.si.