6 ENOSTAVNIH KORAKOV DO POPOLNE VSAKODNEVNE NEGE

Nega kože je več kot le tek do cilja. To je potovanje samospoznavanja, čudovit ples, ki se odvija vsako jutro in večer.

Zato se pripnite, vzemite svoje izdelke in se potopimo v čudoviti svet plastenja serumov z drugimi osnovnimi izdelki za nego kože. Pripravljeni? Pripravite se, zažareti!

Korak 1: Čiščenje

Preden začnemo z nalaganjem teh eliksirjev, moramo začeti s čistim listom. Na umazano platno ne bi naslikali mojstrovine, kajne? Tu pride na vrsto dobro čistilno sredstvo.

Svoje najljubše čistilno sredstvo nežno vmasirajte v kožo in ga razkošno spenite. Ne hitite, vzemite si čas. Ko ste pokrili vsak centimeter kože, jo sperite z mlačno vodo, osušite in že ste pripravljeni na naslednji korak.

“Na koncu dneva si temeljito očisti obraz, pri tem uporabi čistilno sredstvo, ki na tvoji kože ne povzroči občutka zategovanja. Ni potrebe po vroči ali mrzli vodi, obraz umij z mlačno vodo.”
@skinology.si
Nika Juriševič Dolinar, dr.med.
Zdravnica, specializantka dermatovenerologije, ljubiteljica nege kože

Korak 2: Tonik

Nato je na vrsti tonik. To je nepoznan junak vsake rutine za nego kože, ki je pogosto spregledan, a vedno bistvenega pomena. Je kot spremljevalni pevec, ki skrbi za harmonijo melodije.

S tonikom namočeno vatirano blazinico potegnite po obrazu in poskrbite, da bodo zajeti vsi kotički. Ta korak zoži pore, uravnovesi raven pH in kožo pripravi na dobroto, ki se bo zgodila.

Korak 3: Serumi

Serumi so pravi adut v vaši rutini za nego kože. Vsebujejo močne sestavine, ki so namenjene določenim težavam kože, naj gre za akne, staranje ali karkoli vmes.

Serum nanesite v velikosti graha, in sicer od sredine obraza navzven. Ne pozabite, da manj pomeni več. To so izdelki z veliko moči, zato ni treba pretiravati. Počakajte, da se serum popolnoma vpije, preden nadaljujete z naslednjim korakom.

Korak 4: Krema za oči

Po nesmrtnih Shakespearovih besedah so “oči okno v dušo”. In kdo si želi utrujenih, zabuhlih oči? Čas je za kremo za oči, draga.

S prstanom si pod oči nanesite majhno količino kreme. Sprašujete se, zakaj prstanec? Je najlažji na dotik, zato je manj verjetno, da bo potegnil za občutljivo kožo pod očmi. Ne pozabite, bodite nežni, vaše oči vam bodo hvaležne.

Korak 5: vlažilno sredstvo

Po vsem tem, kar so vaši serumi naredili, je čas za nekaj vlažilnih čarovnij.Nanesite svojo najljubšo vlažilno kremo in jo nežno vmasirajte v kožo. Tako se v koži zadržijo vse aktivne sestavine iz seruma in jo dodatno navlažijo. To je kot češnja na vrhu sladoleda za nego kože!

Korak 6: Zaščitni faktor

Niste mislili, da bomo pozabili na SPF, kajne? Čeprav imamo radi sonce, ni vedno najboljši prijatelj naše kože. In preventiva je boljša kot kurativa, kajne? Zato pri tem koraku ne varčujte. Na obraz in vrat nanesite izdatno količino zaščitnega faktorja SPF in poskrbite, da bo pokrit vsak centimeter. To je vaša zaščita pred škodljivimi sončnimi žarki, vaše skrivno orožje v boju proti prezgodnjemu staranju.

Odkrili smo skrivnost plastenja serumov z drugimi zakladov nege kože. Ne pozabite, da je vaša koža, tako kot vi, čudovito edinstvena. Pot do idealne rutine nege kože je velik eksperiment, v katerem je vredno uživati.

Poiščite svoje Body Boom negovalne izdelke na dm.si.