7 NASVETOV ZA NEGO SUHE IN DEHIDRIRANE KOŽE: POZDRAVITE SIJAJ

Ste se pripravljeni naučiti, kako nahraniti suho in dehidrirano kožo?

Vodili vas bomo skozi rutino za vlaženje kože, ki vas bo iz suhe in izsušene kože pripeljali do dobro nahranjene in sijoče polti. Verjemite mi, žeja vaše kože je resnična! Če imate suho kožo, je čas, da ji privoščite velik požirek vode!

Ne predlagamo vam le bežnega nanosa vlažilne kreme, temveč pravo hranjenje kože – takšno, ki bo poskrbelo za vašo bolj navlaženo in sijočo kožo!

Objemno nežno čiščenje

Začnite dan z nežnim čistilnim sredstvom. Zapomnite si, da se pri čistilnih sredstvih ravnajte po geslu: “manj je več”. Ne drgnite kože do onemoglosti – dovolj je le nežen dotik. Prav tako se izogibajte čistilnim sredstvom z grobimi sestavinami. Izberite tiste z nežnimi sestavinami, ki čistijo brez draženja ali izsuševanja. Vlažilni elementi, kot so hialuronska kislina in naravna olja, lahko naredijo veliko razliko. Navsezadnje iščete hrano.

Naj bodo vlažilne maske vaš najboljši prijatelj

Hidratantne maske so vaše skrivno orožje, ko vaša koža kliče po vlaženju. Dvakrat na teden si vzemite čas zase in si privoščite razvajanje z vlažilno masko. Izberite maske, ki so obogatene s sestavinami, ki skrbijo za kožo, kot so aloe vera, avokado ali sadni izvleček. Ti vlažilni mojstri delujejo čarobno in poskrbijo, da bo vaša koža mehka, voljna in napihnjena.

Ostani zveste svoji vlažilni kremi

Ko govorimo o vlažilnih kremah, je razlog, da so glavne zvezde v vaši rutini za nego kože. Dobra vlažilna krema je vaš dnevni odmerek vlaženja, zato je ne izpustite – niti za en dan. Izberite kreme, bogate s hranljivimi sestavinami, kot so ceramidi, ki krepijo kožno pregrado in zadržujejo vlago. Ne pozabite, da vlažilne kreme praviloma nanašajte na vlažno kožo. Na ta način vlage ne le dodajate, temveč jo tudi zadržujete.

“Vlaženje kože je pomemben korak pri negi kože. Uporabite lahko vlažilne serume ali vlažilne kreme, ki so lahko del vaše jutranje in/ali večerne rutine.”
@skinology.si
Nika Juriševič Dolinar, dr.med.
Zdravnica, specializantka dermatovenerologije, ljubiteljica nege kože

Ne pozabite na kremo z zaščitnim faktorjem

Krema za sončenje ni namenjena samo poletju! Vaša koža potrebuje zaščito pred škodljivimi sončnimi žarki vse leto, tudi v oblačnih dneh. Nezaščitena izpostavljenost soncu lahko povzroči izsušitev in prezgodnje staranje, zato se vsak dan namažite s kremo za sončenje s širokim spektrom delovanja. Izberite vlažilno kremo za sončenje z zaščitnim faktorjem SPF 30 ali več, da zaščitite kožo in jo dobro navlažite.

Hidracija od znotraj!

In nenazadnje, vlaženje ni le površinska zadeva – začne se od znotraj. Če želite dobro navlaženo polt, je pitje zadostne količine vode nujna stvar. Prizadevajte si za vsaj osem kozarcev na dan. Tudi z vključevanjem živil, bogatih z vodo, kot sta kumara in lubenica, lahko izboljšate hidracijo kože.

Poiščite svoje Body Boom negovalne izdelke na dm.si.