Samo še en teden nas loči do najboljšega Weekenda v letu

Več kot 150 predavateljev iz 15 držav sveta se bo čez natanko teden dni zbralo na 16. izdaji Weekend Media Festivala v Rovinju.

Največji regionalni festival, posvečen medijim, komunikacijam, marketingu in gospodarstvu, bo tudi letos potekal v stari tobačni tovarni v Rovinju pod generalnim pokroviteljstvom Adris grupe. Trije dnevi navdihujočih predavanj, edinstvenega mreženja in nepozabne zabave bodo potekali od 21. do 24. septembra in bodo Rovinj znova spremenili v središče regionalnega dogajanja.

S poudarkom na poslovnem sektorju bodo obiskovalci letošnjega Weekenda.16 imeli priložnost spoznati skrivnosti uspešne prodaje od nikogar drugega kot pravega volka z Wall Streeta Jordana Belforta, prodajnega čarovnika in strokovnjaka za podjetništvo, čigar spomini so navdihnili hollywoodsko uspešnico. Belfort bo na predavanju The Good, The Bad and The Wolf spregovoril o moči pogajanj z uigrano ekipo Prodajnega Mindseta ter razkril nasvete in trike za uspešno prodajo preko video povezave. Predavanje Ponudil mu bom ponudbo, ki je ne bo mogel zavrniti pojasnjuje vlogo moči v pogajanjih, kjer bo nagrajeni harvardski strokovnjak za prisilna pogajanja in dinamiko moči dr. Eugene B. Kogan delil svoje izkušnje z vodenjem na tisoče vodilnih delavcev po vsem svetu. Weekend.16 prinaša tudi številne domače uspešne zgodbe iz sveta gospodarstva, tako bomo na okrogli mizi »Project Intelligiant 2.0« gostili Mirto Stantić, Alena Žunića, Vladimirja Ivkovića in Srđana Kovačevića, štiri mlade iz Hrvaške, ki ustvarjajo povsem nove vrednote in ki bodo odgovorili na vprašanje, kaj se jim zdi najpomembnejše za uspeh.

O zahtevnem svetu komuniciranja in odnosu med novinarji in piarovci bodo govorili Vladimir Preselj, direktor Millennium Promotion, Tomislav Klauški, novinar 24 sata, Ivana Galić Baksa, direktorica komunikacij United Media in Ruža Veljović, direktorica komunikacij družbe Weireless Media Group skupaj z moderatorko Neveno Rendela, direktorico Prime time komunikacij, na okrogli mizi z naslovom Kje piarovci delajo napako?. Okrogla miza Bodi koristen bo priložnost za razpravo o sodobnih trendih današnjega časa s poudarkom na fenomenu vplivnežev. Hana Hadžiavdagić, Ida Prester, Andrea Andrassy z moderatorko Leo Stanković iz Communisa bodo razložile, ali se vplivneži zavedajo svoje odgovornosti in koliko svoj vpliv uporabljajo za širjenje zavesti o pomembnih temah. Udeleženci Weekenda.16 bodo lahko izvedeli tudi, kaj se skriva za sodelovanjem med umetniki in blagovnimi znamkami in ali naj umetniki predstavljajo znamke, s katerimi ne delijo istih vrednot. Na okrogli mizi Art of Brands bodo o uspešnih in manj uspešnih sodelovanjih spregovorili znani regionalni oblikovalec Slavimir Stojanović Futro, street art umetnik Slaven Kosanović Lunar ter glasbenik in DJ Bizzo. Korado Korlević, vodilni hrvaški astronom in ustanovitelj observatorija Višnjan, bo spregovoril o vplivu umetne inteligence na človeštvo, nevarnostih, ki grozijo ustvarjalnosti in inovativnosti, koncu sveta, kot ga poznamo, in priložnostih, ki jih daje upam v predavanju Deus machina.

Poleg aktualnih tem je sestavni del vsakega Weekenda tudi odlična zabava. Zvezda letošnjega zabavnega programa bo eden najbolj priljubljenih reperjev nove generacije – Grše, ki je zaslovel z osvežilnimi uspešnicami Mamma Mia, Highlife in SIP ter dvignil hrvaško rap sceno na novo raven. Rovinjsko občinstvo bodo zabavali znani DJ-ji, kot so Greg Wilson, Ian Pooley, Antonio Zuza na zabavi Jutarnjega lista, kot tudi na sobotni zabavi powered by Mastercard nizozemsko-novozelandska senzacija, skupina My Baby. Na “Žuru velikega Perice” bodo nastopili Dino Antonić in DVP band ter DJ Robert Mareković, Dnevnik Velikega Perice pa bo tudi tema okrogle mize Kako je mali Perica postal velik? Weekend.16 bo zaokrožil RNB Confusion, ki praznuje dvajseto obletnico, za zabavo do jutranjih ur pa bodo skrbeli DJ Medo in DJ Turk,

Weekend Media Festival vsako leto prinaša vse več razlogov za obisk Rovinja konec septembra. Vse ostale letošnje novice in podroben program pa najdete tukaj ter prek Facebook, Instagram in LinkedIn profilov.