Trije načini, kako preprečiti naelektrenost las

V hladnejših mesecih se lasje zelo radi naelektrijo. Preberite, kaj je razlog za to in kako to preprečiti.

Ena izmed najbolj pogostih težav, s katerimi se ženske srečujemo v hladnejših mesecih, so naelektreni lasje. Elektrika nastane, ko se naši lasje drgnejo ob material, ki ustvarja električni naboj. Pozimi se nam ta pojav pogosteje dogaja zaradi nošenja pokrival in zavijanja v volnene šale, prav tako pa neukrotljive lase povzročata suh zrak v zaprtih prostih in mrzel zrak zunaj.  A dobra novica je, da lahko naelektrenost s pravilno nego preprečite!

1. Rutina umivanja las

Frizerski stilisti priporočajo uporabo vlažilnih šamponov z oznako ‘anti-frizz’, pomagate pa si lahko tudi z vlažilnim balzamom, ki ga na laseh pustite delovati vsaj 10 minut, med čakanjem pa naj bodo lasje zaviti v brisačo. Ključno je tudi, da lase pozimi negujete z globinskimi maskami, ki bodo lase obogatile in jih obtežile.

2. Pripravki za izogibanje naelektrenosti

Zmanjšajte – ali popolnoma opustite – uporabo pen za oblikovanje las, lakov za lase in suhih šamponov, saj ti izdelki prispevajo k izsušitvi las. Razmislite o izdelkih, kot so balzami, ki se ne izpirajo, in spreji, ki ščitijo vaše lase pred težkimi zimskimi razmerami, ki so jim izpostavljeni.

3. Sušenje las pri zmerni temperaturi

Vročina lase še dodatno izsuši, zato je veliko bolje, če si lase posušite s srednje ogretim zrakom. Pred sušenjem je dobro tudi, če lase zaščitite z negovalnim oljem. Tudi če uporabljate likalnik za lase, lahko izsušitev ter posledično naelektrenost las preprečite z predhodno uporabo izdelkov, ki so namenjeni zaščiti las ob izpostavljenosti visokim temperaturam.