Kako naravno okrepiti in podaljšati svoje trepalnice?

Predstavljamo vam nekaj naravnih metod, s katerimi lahko dosežete zdrave in dolge trepalnice.

Dolge in goste trepalnice so sanje vsake ženske. Čeprav sta dolžina in gostota trepalnic odvisni od genetike, lahko z nekaterimi naravnimi metodami pospešimo njihovo rast in poskrbimo, da bodo postale bolj krepke in vzdržljive.

Tako kot lasje in dlake na telesu, imajo tudi trepalnice svoj tempo rasti. Ciklus rasti trepalnic je sestavljen iz treh faz: faze mirovanja, faze izpadanja in faze rasti. Lahko traja tri mesece, da se trepalnice naravno razrastejo, zato je ključno, da redno izvajate spodnje metode, če si želite sanjskih trepalnic:

1. Uporabljajte maskaro, ki se zlahka odstrani

Kljub temu, da številne ženske obožujejo vodoodporne maskare, saj se odlično obnesejo v vlažnih in vročih pogojih, imajo te tudi velik minus – bistveno bolj izsušijo trepalnice kot običajne maskare, prav tako pa so težje za odstranjevanje. Zahtevajo bolj grobe prijeme, s čimer lahko drgnemo naše veke in posledično poškodujemo naše trepalnice, prav tako pa lahko s tem povzročimo iritacijo kože ter oči. Zato raje uporabljajte klasično maskaro, ki se zlahka odstrani in je nežna do vaših trepalnic.

2. Na trepalnice nanašajte naravna olja

Nekatera naravna olja, kot so ricinusovo olje, oljčno olje, olivno olje in kokosovo olje lahko pomagajo spodbuditi rast trepalnic tako, da jih nahranijo in preprečijo njihovo lomljenje. Čeprav ni neposrednih znanstvenih dokazov, da olja stimulirajo rast trepalnic, jih nedvomno navlažijo in okrepijo, s čimer si ustvarimo močno in zdravo podlago za naravno rast trepalnic.

3. Pijte zeleni čaj

Zeleni čaj je odličen vir andioksidantov, ki ščitijo naše telo pred tako imenovanimi prostimi radikali, zato ima njegovo uživanje številne zdravilne učinke. Glede na njegove lastnosti, pomaga tudi pomiriti veke, navlažiti trepalnice in spodbuditi njihovo rast. Preizkusite sami – bombažne blazinice, namočene v zeleni čaj (ohlajeni) večkrat nežno nanesite na trepalnice, s čimer boste na naravni način stimulirali njihovo rast.

4. Masirajte si veke

Rast trepalnic lahko pospeši tudi masaža vek. Rahla masaža z blazinicami prstov namreč poveča pretok krvi in tako stimulira rasne mešičke. Prav to pripomore k hitrejši rasti in manjšemu izpadanju trepalnic.

5. Pravilno se prehranjujte

Za daljše in bolj zdrave trepalnice je ključno tudi, da svojo prehrano obogatite z vitamini, kot sta vitamin C in biotin. Ta krepi trepalnice in preprečuje njihovo izpadanje, zahvaljujoč svojim protivnetnim lastnostim. Med drugim ga vsebujejo sardine, avokado, brokoli, pivski kvas, rumenjak in mlečni izdelki. Prav tako k rasti in razvoju trepalnic pripomore uživanje živil, ki so bogata z omega-3 maščobnimi kislinami (npr. losos, oreščki in semena) ali jemanje prehranskih dopolnil.

Naslovna slika: IG @negin_mirsalehi