S Frankom Bajcem do popolne pripravljenosti

V letošnjem letu bo jubilejni 15. dm tek za ženske zaživel v jesenskih barvah, natančneje 5. septembra, ko bo ljubljanski park Tivoli znova preplavila več tisoč glava množica ljubi

Priljubljeni trgovec dm je prijavljenim tekačicam omogočil spletne priprave, ki jih bo skozi poletne mesec pripravljalo 15 trenerjev z različnih področij. Svoje nasvete je tokrat strnil in prikazal osebni trener Franko Bajc.

Kakšne vaje za izboljšanje tekaške kondicije priporoča Franko Bajc, si lahko ogledate TUKAJ.

Zaradi trenutne situacije, ki ne dovoljuje množičnih zbiranj na javnih mestih, izvajanje vsakoletnih brezplačnih skupinskih priprav na dm tek ni mogoče. Pri drogerie markt Slovenija so se odločili, da vsem prijavljenim tekačicam omogočijo varne priprave preko spleta pod vodstvom različnih športnih strokovnjakov in trenerjev. Med njimi je tudi osebni trener, vsestranski športnik in študent Fakultete za šport Franko Bajc, ki je lani skrbel za pripravljenost tekačic v Ajdovščini. Tokrat je nekdanji tekmovalec šova Zvezde plešejo s svojimi nasveti na voljo vsem Slovenkam, ki jim pri pripravah na vseslovenski tekaški praznik priporoča sledeče: “Najtežji je prvi korak, da vstaneš s kavča in začneš telovaditi, pa tudi če sredi dnevne sobe,” pravi Franko, ki meni, da je ključen pravilen pristop k vadbi in ne toliko v kompleksnosti vaj. Verjame, da gibanje predstavlja užitek, zato je pripravil sklop ogrevalnih in razteznih vaj ter vaj za moč, ob katerih boste uživali, obenem pa svoje telo pripravili na tekaško preizkušnjo.

Nižja cena startnin do konca avgusta

Spletne priprave pod vodstvom 15 strokovnjakov z različnih področij bodo potekale do konca julija, sveže nasvete s strani izbranega trenerja pa si lahko vsak četrtek ogledate na družbenih omrežjih dm tek za ženske in na portalu Youtube. Čeprav število prijavljenih tekačic vztrajno narašča, imamo za vse, ki še vedno razmišljate, ali bi se podale na 5 ali 10- kilometrsko tekaško preizkušnjo, dobro novico. Svojo startno številko si lahko vse do 14. avgusta zagotovite po ugodnejši ceni 25,60 EUR, prijavni obrazec in plačilo pa lahko opravite na spletni strani, kjer so na voljo tudi vse ostale informacije o novostih in pripravah na največji tekaški dogodek za ženske v Sloveniji.