10 edinstvenih slovenskih prenočišč

Bi želeli prespati pod zemljo, v Nebesih, v vinskem sodu ali morda v zaporniški celici?

Slovenija velja za pravi zeleni raj pod Alpami, kjer je v zadnjih letih sredi idilične narave zraslo kar nekaj edinstvenih možnosti za prenočitev. Poleg vse bolj priljubljenega glampinga oz. luksuznega kampiranja, lahko najdemo še zanimive hotelske sobe, nenavadne hostle in nevsakdanje kampe. V nadaljevanju si poglejte nekaj najbolj nekonvencionalnih slovenskih prenočišč.

1. Garden Village Bled

Le pet minut hoje od slikovitega Blejskega jezera se nahaja luksuzni eko resort Garden Village Bled, umeščen med drevesa, ribnik, zelenico in potok. Počitniška vas spominja na bivanje v raju. Gostje spijo v lesenih drevesnih hiškah ali v šotorih na dvignjenih lesenih ploščadih, kopajo se v naravnem plavalnem ribniku ter uživajo v naravnem ambientu, ki ga povezujejo številne lesene poti, stopnišča in brvi. Več najdete tukaj.

2. Herbal Glamping Resort Ljubno

Nedaleč stran od slikovite Logarske doline leži Herbal glamping Ljubno, ki ponuja še eno posebno zgodbo za petične goste. V čudovito naravno je skrbno umeščena luksuzna in ekstravagantna arhitektura, ki je na vsakem koraku prežeta z vonjem zelišč. Navdušuje tudi notranjost glamping šotora, ki ponuja visok nivo prestiža s popolno zasebnostjo.

3. Glamping Vinska vas, Ptuj

Ste vedeli, da se da sladko spati tudi v vinskih sodih? Terme Ptuj v Vinski vasi ponujajo posebno bivanjsko izkušnjo v velikih vinskih sodih, ki nudijo skoraj vse udobje hotelske sobe na prostem. Devet sodov je predelanih v izvirno prenočišče.

4. Hostel Celica, Ljubljana

V samem središču Metelkova Mesto je iz nekdanjega zapora nastal eden najbolj zanimivih hostlov na svetu. Hostel Celica nudi v umetniško prenovljeni zgradbi prenočišča v 20 unikatnih in domiselnih zaporniških celicah – vsaka od njih je samosvoja umetnina, na oknih in vratih pa imajo še vedno originalne zaporniške rešetke. Poleg celic lahko izberete tudi večposteljne sobe, hostel pa ponuja še bar, restavracijo in umetniško galerijo.

5. Nebesa, Bovec

Če želite dopust preživeti v Nebesih, potem se morate povzpeti na skoraj 900 metrov nadmorske višine. Devet kilometrov južno od Bovca se nahaja kraj z zanimivim imenom, kjer vas pričaka gručasto naselje štirih hišic, v njih pa vse udobje, vključno z wellness centrom s telovadnico, bazenom, jacuzzijem in savno. Te edinstvene hiše so zgrajene na poseben način, ki daje občutek, da objekti lebdijo v zraku.

6. Majerija, Vipava

Domačija Majerija poleg pristnega okolja, odličnih vipavskih vin in dobre hrane, ponuja tudi možnost enkratne izkušnje prenočevanja pod površjem zemlje. Na razpolago je deset dvoposteljnih sob, obarvanih na temo zelišč. Umeščene so  pod zeliščnim vrtom, tik ob 300 let stari domačiji. Kljub temu so sobe osvetljene z obilo naravne sončne svetlobe.

7. Kaki Plac, Portorož

Na enem od zadnjih nedotaknjenih kotičkov slovenske obale, le tri kilometre od Portoroža, stoji Kaki Plac. Vsaka od hišk na terasah je zgodba zase, saj so mladi slovenski umetniki za izdelavo zavetišč za šotore uporabili lokalne materiale. Kaki poleg edinstvene namestitve nudi sprostitev, tematske prireditve, adrenalinske športe in še veliko več.

8. Natura Eco Camp, Kranjska gora

V neposredni bližini Kranjske Gore se nahaja Natura Eco Camp. Ta ponuja namestitev v prijetno opremljenem luksuznem safari šotoru za tiste, ki se za užitek v naravi ne želijo odreči udobja. Za tiste, ki želijo prebuditi otroka v sebi, so tukaj unikatne hišice na drevesih, vsi ostali pa lahko svoj kotiček pod zvezdami najdejo v šotorišču.

9. Glamping Radlje

V Vodnem parku Reš v Radljah ob Dravi lahko prenočite v glamping hišicah, ki spominjajo na stare lesene mline na vodi, ki so bili nekoč značilni za te kraje. Hišice so postavljene med pšenična polja, ob prvem naravnem kopališču v Sloveniji, namenjene pa so gostom, ki se tam ustavijo za kratek čas in kolesarjem.

10. Glamping Malerič, Bela krajina

Glamping Malerič se nahaja sredi belokranjskih travnikov in gričev. Štiri glamping hišice v vasici Podlog nudijo popolno kombinacijo bivanja v neokrnjeni naravi in sodobnega dizajna za tiste ljubitelje kampiranja, ki ne marajo mokrih spalnih vreč in postavljanja šotorov. Posamezna mobilna hiška je sestavljena iz dnevnega prostora s kuhinjo in jedilnico, kopalnico, spalnico ter otroško sobo. Zraven je manjši naravni plavalni ribnik z vodo.

Foto: spletne strani prenočišč