Glamping hišice v Radljah, ki spominjajo na lesene mline

Za popoln počitek med pšeničnimi polji.

Del Vodnega parka Reš v Radljah ob Dravi, ki so ga odprli pred dvema letoma, so tudi tri glamping hišice, ki ležijo ob tem prvem naravnem kopališču v Sloveniji. Namenjene so gostom, ki se tam ustavijo za kratek čas in kolesarjem, saj se nahajajo tik ob mednarodni kolesarski poti. Hišice, ki spominjajo na stare lesene mline na vodi, ki so bili nekoč značilni za te kraje, so postavljene med pšenična polja.

Hišice imajo okrogla okna, ki dajejo pridih romantike in velika steklena vrata, ki se odpirajo v naravo. Ker je naravno kopališče in glamping letovišče v Radljah skoraj v celoti zgrajeno v lesu, je bil ta material uporabljen tudi kot glavni gradbeni element pri hišicah.

Poleg konstrukcijskega materiala in stavbnega pohištva, so iz lesa tudi spalni podest, zložljiva miza in lestev, ki vodi do zgornje etaže. V sicer minimalistično zasnovani notranjosti sta dodana še črna kovina in svetel tekstil, ki ustvarita lep kontrast z lesom, tako da interier oddaja toplino, udobje in skladnost. Počitek v “lesenih mlinih” sredi idilične narave je tako zagotovo nekaj posebnega.

Foto: Gregor Cokan