Kako doseči, da se parfum na vaši koži ohrani ves dan?

Parfum je zagotovo eden najbolj privlačnih lepotnih izdelkov. Toda včasih imamo vtis, da vonj kmalu po nanosu izgine ali pa je opazno manj intenziven, kot bi želeli.

Takrat lahko dvomimo o kakovosti dišave, velikokrat pa je obstojnost vonja odvisna od stanja naše kože, ali pa dišave preprosto ne nanašamo na pravi način ali pa na pravo mesto. K sreči obstaja nekaj trikov, ki bodo pomagali ohraniti vaš najljubši parfum ves dan.

Zdrava koža

Ali ste vedeli, da na stabilnost parfuma na koži močno vpliva splošno stanje vaše kože? Če je koža izsušena, dehidrirana in razpokana, dišava ne bo dobila možnosti »vstopa« v kožo, posledično pa se na njej ne bo obdržala. Namreč, maščoba, ki jo naša koža naravno ustvarja, deluje kot »fiksator« parfuma. Zato je hidracija ključnega pomena, saj se bo na mehki in voljni koži dišava obdržala dlje časa.  Prav tako PH posamznika vpliva na razvoj dišave, zato lahko ista dišava na dveh osebah diši popolnoma drugače.

Bodite pozorni pri nanosu

Parfum nanesete na naravno toplejše predele telesa. V glavnem so to predeli, kjer lahko preverimo srčni utrip – zapestje, pregib komolcev ali vrat (po strani ali za ušesi) in za koleni.   Le na teh  omenjenih predelih se bo dišava pravilno razvila,  saj  da po pravi vonj dišava potrebujejo do 40 min časa.

Kako se dišava razvija- kaj najprej  vonjamo in zakaj je potrebno da dišava potrebuje čas, da se razdiši.

  1. Od 1minute do 10 minut vonjamo ZGORNJE NOTE DIŠVAE- tiste, te so običajno zelo lahkotne in  se hitro razdišijo
  2. Od 10 minut do 20 minut vonjamo SREDNJE NOTE DIŠAVE- to je SRCE dišave, ki jo dela  njen karakter
  3. Od 20 minut do 40 minut vonjamo SPODNJE DIŠAVE, ki so običajno težke in  zelo intenzivne sestavine

Prav zato je pomembno, da damo dišavi čas in  na vsaki koži se lahko različno razvije in je to tudi razlog, da ga lahko drugače vonjamo oz. zaznamo.

Nanašanje v slojih

V primerih, da uporabljate nežnejše dišave ali toaletne vodice, kot so recimo Bruno Banani WOMAN – zanjo in Bruno Banani Made for Man – zanj, najprej  nadišavite oblačila, ki jih nameravate nositi, parfum popršite predse, potem pa zakorakajte v ta dišeči oblak. Tako bo parfum ujet še v vaših laseh/ telesu Pri tem vam ni treba skrbeti, da boste z vonjem pretirali, saj so lažje in sveže dišave ustvarjene za slojevito nanašanje.

Odločite se lahko za  dezodorant v spreju, predvsme moški, ki ga lahko uporabljate samostojno ali v kombinacijo z istim vonjem. To je še posebej koristno pri lažjih parfumih in pri toaletnih vodah, kot sta Bruno Banani Absolute Man ali Bruno Banani Men’s Best

V dišavah se najdejo določene intenzivne sestavine ki lahko vplivajo tudi  boj močan vonj dišave in seveda tudi kako je sestavina kompatibilna  z vašim PH-jem kože , zato  je lahko en vonj na dveh osebah popolnoma drugače  in tako lahko postane UNIKATEN.