Kakšno dišavo izbrati za v službo?

Izbiranje dišave za v službo je delikatna zadeva, saj takšna dišava ne sme biti premočna – si predstavljate polno pisarno močno odišavljenih sodelavcev?

Za vas smo zbrali nekaj nasvetov kako izbrati dišavo za delovno mesto in katere se nam zdijo odlična izbira.

Izogibajte se parfumov v oljih ali trdnem stanju

Tovrstni parfumi sicer pogosto zelo lepo dišijo in jih imajo uporabniki zelo radi (še posebej tisti, ki se lotijo »naredi si sam projektov« in si dišavo izdelajo sami). Žal pa so te dišave pogosto slabo obstojne in je zato potrebno nanose tekom dneva ponavljati, zato niso ravno praktični.

Uporabite parfum, ki vas polni s pozitivno energijo

Dišave so zelo osebna reč – morda bo ista dišava vas napolnila z energijo, vašo prijateljico pa ne. Poiščite takšno, ki vam bo ustrezala in bo dvignila vaše počutje, kajti dišave lahko zelo vplivajo na vaši produktivnost.

Preden kupite parfum ga nosite vsaj en dan

To pravilo velja za nakup dišav za vse priložnosti. Pred nakupom parfuma naredite v trgovini ožji izbor, do pet dišav,, ki jo preskusite na lističih( bloteji) najbolj všečno dišavo pa na zgornji stani dlani /koži. Parfum namreč na vsaki koži diši drugače, dišava se pa tudi tekom dneva lahko tudi  spreminja. Pred testiranjem dišave je dobro, da ne pijete kave, in je jeste zelo začinjenih jedi, saj vse to vpliva na vonj.

 Pet  korakov za izbor vaše popolne dišave:

  1. Izberite tisto dišavo, ki vas bo najprej očarala – ne glede na znamko.
  2. Naj bo le ta sveža ali sladka – odvisno od tega, kaj želite.
  3. Na testnih lističih v razdalji 30 -50 cm  poškropite listič in povonjate. Če med vašim izborom ne vonjate več razlik med dišavami »predramite nos tako, da ga podrgnete v kožo /nadlaht.  Tako boste nos »predramili« Ne vonjajte kavem ker je le-ta izjemno intenzivna esenca.
  4. Najljubšo dišavo testirajte na koži,  pustite jo delovati vsaj 30 minut.
  5. Če dišava v vas vzbuja dobro razpoloženje, je to vaša nova dišava.