Za hitrejšo rast las naredite tole!

Kako si lahko pomagate?

Pravilno umivanje las

Si znate pravilno umiti lase? Upoštevajte nekaj drobnih nasvetov, ki vam bodo pomagali, da bo vaša pričeska zasijala z vso močjo. Lase že pred umivanjem dobro razčešite. Umivajte jih z mlačno vodo, saj vroča iz las vleče vlago. Šampona uporabite le majhno količino, pa še to tako, da ga najprej razmažete med dlanmi in šele nato enakomerno nanesete na lase.

In za piko na i? Ključno je temeljito splakovanje, saj tako z lasišča sperete ves šampon. Mokre lase nežno stisnite in jih ovijte v brisačo, nato pa pustite, da se, če le imate možnost, posušijo na svežem zraku. Ne pozabite na balzam, ki bo okrepil odpornost vaših las in odpravil manjše poškodbe. Redna uporaba balzamov za lase omogoča lažje česanje in tudi lepši lesk, zato z njimi ne varčujte.

Kakšna krtača je primerna?

Za nego lepih las je izbira pravilne krtače zelo pomembna, saj lahko napačna krtača poškoduje površino vaših las. Zato bodite pozorni, da glavnike z redkimi zobmi uporabljate za česanje mokrih las in gostih kodrov, krtače iz naravnih ščetin, ki povečujejo lesk, uporabljajte, če imate gladke in dolge lase, krtače iz plastičnih ščetin pa vam bodo prišle prav pri preprosti uporabi, saj se dobro oprimejo las in služijo za lažje oblikovanje pričeske.

Vloga prehrane

Tudi nega od znotraj šteje! Vas življenjski stil namreč vpliva tudi na lase, ki so zaradi nepravilne prehrane lahko mastni, brez leska ali suhi in lomljivi. Na svoj jedilnik dodajte veliko sadja, zelenjave in polnozrnatih izdelkov ter belega mesa in rib. In za piko na i? VODA, VODA, VODA.