S temi maskami bo vaš obraz nared za decembrske zabave

Pripravite kožo na obrazu za popoln novoletni večer.

Pozimi je koža na obrazu izpostavljena suhemu in mrzlemu zraku. Posledično je razpokana, pordela in suha, pore pa razširjene, zato je izrednega pomena, da negi kože v hladnih dneh namenimo več pozornosti. Za to ne bo potreben dodaten obisk trgovine, saj za pripravo učinkovitih mask lahko uporabite sestavine iz vaše kuhinje.

Maska za čiščenje in oženje por

Pore se velikokrat razširijo zaradi različnih dejavnikov. Eden izmed teh je slaba hidracija kože. Pri tem vam bo pomagala navadna moka pomešana z vodo. Moka ima super lastnosti: kožo vlaži, neguje in izboljšuje njeno elastičnost.

Priprava: 3 žlice moke pomešajte z malo vode, tako da nastane mazljiva krema. Nanesite na obraz in pustite delovati 15 minut.
Maska z učinkom liftinga

To masko lahko uporabite za vrat in dekolte. Zanjo boste potrebovale med, vitamin E in jajčni beljak.

Priprava: Jajčni beljak stepite v sneg in mu primešajte čajno žličko medu ter eno kapsulo vitamina E. Peno nanesite po obrazu in dekolteju ter pustite delovati 20 minut.

Maska za mastno kožo

Vam svetleča, mastna kožo para živce? Preizkusite masko, ki bo odstranila odmrle kožne celice izenačila ten in pobelila pigmentne madeže. Potrebovale boste jagode, mleko in limono.

Priprava: Zmečkajte 5 jagod, dodajte 2 žlici mleka in sok polovice limone. Zmes nanesite na obraz in pustite učinkovati 20 minut.
Vlažilna maska

Če je vaša koža pozimi suha in se lušči, preizkusite vlažilno masko. Potrebovale boste avokado, oljčno olje in kumaro.

Priprava: Zmečkajte en avokado, dodajte eno žlico olivnega olja in polovico kumare. Zmešajte v mešalniku, da dobite gosto zmes. Pustite delovati 15 minut in izperite s toplo vodo.

Foto: Getty Images