Vaje, ki jih ne delate, pa bi jih morali

Strokovnjaki so ugotovili, da z nekaj vajami lahko tudi v objemu doma poskrbite za svojo kondicijo.

Če boste izvajali pet vaj, ki krepijo moč, boste tudi izboljšali svoj metabolizem. Vsako vajo ponovite dvanajstkrat v dveh setih. Telovadite od tri- do štirikrat na teden, poleg tega pa poskrbite še za dodatni kardio trening (tek, kolesarjenje …).

Potisk navzgor

Lezite na blazino ali telovadno klop. Roke naj bodo v širini ramen, komolci pokrčeni vstran, v vsaki dlani držite utež. Iztegnite roke navzgor, da uteži dvignete neposredno nad prsni koš. Za trenutek zadržite, nato pokrčite roke v izhodiščni položaj.

Vesa v zgibi

Dvignite se na vodoraven drog, in sicer tako, da imate prste obrnjene proč od sebe, noge pa pokrčene, da se s stopali ne dotikate tal. Pokrčite komolce in prsi čim bolj približajte drogu. Poskusite zdržati vsaj 40 sekund z brado nad drogom.

Dvig uteži

Pred sebe postavite drog z utežmi. Ko se sklonite, potisnite boke nazaj in zagrabite drog z rokami, ki so razmaknjene bolj, kot je širina ramen. Medtem ko se dvigate, ohranjajte raven hrbet, iztegnite roke nad glavo, boke pa potisnite naprej. Počasi se sklonite v izhodiščni položaj.

Počep 

Težo prenesite na desno nogo, ki je pomaknjena naprej, leva noga počiva zadaj. V roke primite drog z utežmi. Pokrčite desno koleno in sprostite telo toliko navzdol, da se z levim kolenom skoraj dotaknete tal. Ob tem imejte uteži naslonjene na ramenih za glavo. Iztegnite desno nogo in se vrnite v izhodiščni položaj.