To je najboljša nega kože pred spanjem

Koža ponoči veliko bolje absorbira hranila in izdelke, zato je način, kako jo pripravite na spanje, izredno pomemben.

Nobena skrivnost ni, da je spanje ključnega pomena za naš videz in splošno zdravje. Osem ur spanja na noč lahko resnično dela čudeže. Vendar pa je pri negi kože pomembno vedeti tudi, kako čim bolje izkoristiti čas, ko spimo.

Čez dan je naša koža izpostavljena onesnaženju, mrazu in vročemu zraku, velik del stresa pa se izraža preko obraznih mišic. Skratka, koža obraza potrebuje in si zasluži počitek in okrevanje, medtem ko to počnete tudi vi. V nadaljevanju preberite, kako je najbolje pripraviti svojo kožo, preden se odpravite v posteljo.

Odstranjevanje ličil

To se vam morda zdi logično, vendar bi bili zelo presenečeni, koliko ličil dejansko ostane na vaši koži, tudi takrat, ko mislite, da ste jih odstranili. Ostanki ličil lahko povzročijo madeže, in kar je najpomembneje, lahko preprečijo, da bi vaši izdelki za nego dejansko dosegli vašo kožo in opravili svoje delo. Da boste zagotovo odšli spat popolnoma brez ličil, priporočamo, da se izogibate predhodno navlaženim robčkom in namesto tega odstranite ličila z micelarno vodico in vato.

Umivanje obraza

Ne glede na vse, mora biti to stalnica vaše nočne rutine nege kože. Čiščenje obraza odstrani vse plasti umazanije, olja in vsega drugega, na kar ste naleteli čez dan in bi lahko mašilo vaše pore. Da bi se izognili draženju zaradi močnih izdelkov, priporočamo uporabo nežnega čistila, razen če vam dermatolog ne predpiše drugače.

Krema za predel pod očmi

Zaščita občutljive, tanke kože okoli oči je pomemben korak k ohranjanju zdravega in mladostnega videza predela okoli oči. Na predel okoli oči nanesite nočno kremo in pustite, da se vpije čez noč.

Voda pred spanjem

Hidracija ima velik vpliv na zdravje vaše kože in poleg pitja tekočine čez dan, lahko veliko spremeni že preprost kozarec vode pred spanjem. Naše telo, zlasti naša koža, med spanjem izgublja vlago, zato lahko dodatna hidracija pred spanjem pomaga v boju proti dehidraciji in njenim stranskim učinkom.

Svilena prevleka za blazino

Svilene prevleke za blazine preprečujejo draženje kože, ki se pogosto pojavi pri navadnih bombažnih prevlekah in rjuhah. Poleg tega svila odbija vlago, kar lahko pomaga, da vaši izdelki ostanejo na obrazu celo noč, namesto da bi končali na vaši blazini. Če se vseeno odločite za navadne bombažne prevleke, pa te pogosto menjujte, da preprečite kopičenje bakterij in umazanije.