Pozimi je takšna nega kože obvezna!

Pozimi naša koža potrebuje še veliko več pozornosti, da bi bila tudi po koncu hladnega obdobja lepa in sijoča.

Ste tudi vi med tistimi, ki v zimskem času obožujete dolge in vroče prhe?
Žal z njimi svoji koži niti najmanj ne koristite, na ta način s kože odstranjujete njen naravni zaščitni plašč maščobe in jo s tem delate še bolj izsušeno in hrapavo. Koža vam bo hvaležna, če ji boste namenili mlačno vodo, pri uporabi gelov za tuširanje pa dajte prednost tistim, ki vsebujejo naravna olja in ne vsebujejo silikonov.

Če mislite, da sonce pozimi nima svoje moči in ne povzroča škode na vašem obrazu, se pošteno motite. Tudi pozimi je zelo pomembno, da uporabljate kreme, ki vsebujejo UV filtre, saj bo le tako vaša koža zaščitena in pravilno negovana. Ne pozabite pa tudi na pravilno čiščenje kože, za odstranjevanje ličil tako lahko uporabite kokosovo olje, s tem boste kožo istočasno očistili in nahranili.

Še posebej je v hladnih dneh na udaru koža okoli oči, ki potrebuje še toliko več nege in pozornosti. Najbolje je pomoč poiskati v naravnih izdelkih, ki bodo vašo kožo dobro podpril in nahranili. Pomagate si lahko z že omenjenim kokosovim oljem, prav tako pa bosta dobra izbira tudi jojoba in arganovo olje. S pomočjo naravnih izdelkov bo vaša koža znova zasijala, vi pa boste zadovoljni, ko boste v ogledalu opazovali kako vaša koža žari in je polna energije.a