Naj joga obraza postane tvoj lepotni kirurg

Umetnica ličenja in učiteljica obrazne glowinface joge Nataša Popov pravi, da je joga obraza naš osebni lepotni kirurg,

Da joga obraza dela čudeže ni več skrivnost, joga obraza je namreč recept za sijočo in mladostno kožo: definira obraz, gradi mišice, spodbuja cirkulacijo, povrne življensko pretočnost in svežo energijo, uravnava hormonsko ravnovesje, stimulira proizvodnjo kolagena in elastana, …. ter še mnogo več. Umetnica ličenja in učiteljica obrazne glowinface joge Nataša Popov pravi, da je joga obraza naš osebni lepotni kirurg, ki privzdigne ličnice, odpre oči, zgladi gubice in vrat, pomaga do polnih ustnic ter odstarni podbradek.

Z Natašo smo poklepetali o dnevni rutini, ki nam lahko spremeni življenje.

Nataša kako in kdaj ste prvič stopili v stik z obrazno jogo? Kako se je začela vaša pot?

Z obrazno jogo sem se prvič spoznala po rojstvu drugega otroka. Po skoraj letu dni, neprespanih noči in okrnjenem spancu 1,5 ure v enem kosu, me je pripeljalo do kronične utrujenosti. Takrat sem vedla, da moram narediti nekaj zase, da se postavim nazaj v ravnovesje. Najprej sem začela z meditacijo, ki je bila super za umiritev, vendar moj obraz je še vedno kazal znake močne utrujenosti, brez sijaja in sama sebi sem se takrat zdela starejša za vsaj 10 let. Takrat sem „na-ključ-no“ prišla v stik z eno damo, ki mi je omenila obrazno jogo in kako njej super pomaga. Takoj sem začela raziskovati in za obrazno jogo sem sicer že slišala, toda tokrat je bil pravi trenutek. Takoj sem šla v iskanje najboljšega programa in izbrala metodo Glowinface, ki jo danes tudi sama učim.  Joga obraza mi je spremenila življenje, mojo življenjsko energijo in obrazu ter počutju takoj  odštela tistih 10 let, ki sem jih prej na sebi tako močno čutila.

Ste že od samega začetka obrazni jogi pripisovali tolikšne učinke ali so vas rezultati kasnje presenetili?

Vem, da sem o obrazni jogi slišala že dolgo dolgo časa nazaj, vendar pred 2 leti sem začutila, da je to tisto, kar si želim in hkrati potrebujem. Seveda pa si sigurno nisem niti predstavljala, da ima lahko tako čudovite učinke, kot sem jih kasneje izkusila.

Nekje sem zasledila, da je joga obraza terapija za dušo in obraz. Se s tem lahko strinjate? Definitivno. To je tudi eden izmed glavnih razlogov, zakaj sem jo tako vzljubila. Ker obrazna joga ni le telovadba z obrazom. Je čas zame, moj dnevni ritual, ki me postavlja nazaj v svoj center, me pomiri a hkrati prinaša polno nove sveže energije. Poleg tega je obrazna joga lahko tudi odlična terapija za sproščanje zastalih čustev in stresa.

Torej je joga obraza več kot zgolj glajenje gubic? Zaupate nam malo več?

Glajenje gubic je le posledica izvajanja obrazne joge. Vse se zgodi pred tem. Z obrazno jogo poskrbimo za boljšo prekrvavljenost, spodbujamo hitrejše čiščenje zastalih toksinov, prinašamo dotok svežega kisika in hranil direktno v naše celice. Poleg tega izboljšujemo delovanje naših glavnih notranjih organov, ter stimuliramo boljše delovanje naših notranjih žlez. Z jogo obraza aktiviramo, krepimo, sproščamo stres in blokade iz mišic ter jih polnimo. Ker je koža pripeta direktno na mišico, je glajenje gubic le posledica te izjemne vadbe 😉

Komu bi priporočili obrazno jogo in kdaj (s katerimi leti) pričeti? Je namenjena tudi moškim?

Jogo obraza bi priporočala vsakomur ne glede na spol, tistemu, ki  si želi poskrbeti za svoje zdravje in lepoto na naraven in celosten način. Kdor si želi izgledati boljše, bolj pomaljeno a na naraven način, zanj je to prava izbira. Primerna pa tudi za vse, ki imajo slabšo koncentracijo, spomin, premalo življenjske energije. Tudi tukaj izredno pomaga.

Kako po vašem torej začeti?

Predno začnete z obrazno jogo je pomembno, da imate dobro podlago. Kaj to pomeni? To pomeni, da je ključno, da imate na voljo strukturiran program vaj, ki temeljijo na anatomiji obraza in obraznih mišic. Če želite rezultate je vedno potrebno aktivirati celoten obraz in vrat. Ključno je še, da vaje izvajate pravilno. Pa še ena najpomembnejša stvar –  vedno začnete počasi. To pomeni, manj ponovitev, vajo pa zadržimo več časa (ne delamo hitrih ponovitev). Nikoli ni prezgodaj in nikoli ni prepozno za obrazno jogo.

Pa si lahko škodujemo v kolikor jogo izvajamo nepravilno?

Lahko. Nevarno je predvsem takrat, ko najdemo eno vajo tukaj, drugo tam in niti ne vemo ozadje kaj je namen posamezne vaje in hitro lahko pride do tega, da namesto,da bi stanje izboljšali, ga celo poslabšamo.

Pripravili ste 5 tedenski online tečaj obrazne joge. Nam lahko zaupate kaj lahko uporabnice pričakujejo od tečaja, kaj bodo osvojile?

Tako je. S tečajem pričnemo že 15. junija, tako da lepo vabljeni!

Pripravljen imam 5-tedenski online tečaj obrazne joge, ki prinaša res popolno osvežitev obraza, počutja in zavedanja kako si z obrazno jogo lahko pomagajo na dolgi rok. Tečaj je res celosten, udeleženka/udeleženec prejme pdf navodila z  15-enkratnimi vajami, ki ostanejo za vedno, v živo spremljam vsakega posameznika in ga usmerjam in preverjam tako, da vajo res izvaja pravilno in varno. Približam tudi vpliv kitajske medicine in obrazne diagnostike. Poleg tega v posebni privat FB skupini skrbim za vzpodbudo, motivacijo, nasvete, da je sledenje tečaju še bolj lahkotno in uporabno. Vsa srečanja se snemajo, tako da ni bojazni tudi, če nekdo zamudi, lahko pogleda vse z zakasnitvijo.

Kje pa  lahko spremljamo vaše delo, vaše lepotne nasvete ter termine tečajev?

Za vsa dodatna vprašanja sem na voljo na:

IG profilu: https://www.instagram.com/natasa_beautyglowfaceyoga/

in pa FB profilu: https://www.facebook.com/beautyglowinsideoutfaceyoga/.

Lahko pa mi pišete tudi na email: beautyglowfaceyoga@gmail.com

Za konec zgolj še to: Nekje sem prebrala, da nasmeh v pogon spravi 17 mišic in pripomore k zmanjšanju števila gubic. Nam torej svetujete, da se veliko smejemo?

Absolutno! Saj če že pomislimo, ko se smejimo privzdigujemo vse mišice navzgor. Torej naravni lifting. Smeh je pol zdravja pravijo. In v tem primeru pozabite na gubice in se smejte  čimveč in pa predvsem čimbolj iz srca. Takrat smo najlepši in tudi najbolj sijoči.