Maske za obraz: pot do popolne nege kože

Se sprašujete, ali je smiselno, da v svojo nego kože vključite maske? Odgovor je da!

Maske so odlična nadgradnja vsakodnevne nege, pomembno je le, da izberete primerne za svoj tip kože. Uporabite čistilno, hranilno, vlažilno ali pa masko proti gubam, saj obstaja popolna maska za obraz za vsak tip kože.

Naj vaša koža zasije z masko proti nečistočam

Splošno prepričanje pravi, da se večina težav s kožo pojavi v najstniških letih, nekje od 25. do 30.  leta pa mozolji sami od sebe izginejo. Na žalost je to daleč od resnice, zlasti če govorimo o ogrcih, katerih pojavljanje je pogosto genetsko pogojeno. Pri problematični koži uporabljajte maske, ki so zasnovane posebej za potrebe mastne ter nečiste kože.

Poskrbite za svojo sijočo kožo.

Hidracija je ključnega pomena

Naravna kožna maščoba je najboljše sredstvo za ohranjanje vlage. Če te naravne zaščite ni dovolj, se to pokaže na koži kot pomanjkanje vlažnosti. Za takšno kožo moramo skrbeti po načelu bolje manj, vendar najboljše.

Nega, ki bo nahranila vašo kožo.

Kakšno leto lahko zagotovo skrijemo, če kožo redno in pravilno negujemo

Z leti postaja nekoč napeta in čvrsta koža vse bolj nagubana in ohlapna pojavijo, se vsi morfološko znaki staranja. Ker ima starejša koža tudi manj loja (zaščitne maščobe) se še hitreje izsuši. Zato potrebuje predvsem dodatno nego z veliko vlage, ki se mora dobro vpiti v kožo, sicer od nje ni veliko koristi. Koža bo  intenzivno navlažena in zapolnjena od znotraj, sijoča in mladostnega videza.