KORRES: Kozmetika z grškim jogurtom

Korres Greek Yoghurt
V navdih sta grška narava in tradicija, ki jo prenesemo v znanost in vrnemo v formulah s posebnimi koristmi. V tem primeru smo se obrnili k tradiciji grških babic, ki mažejo jogurt na kože svojih vnukov, da bi takoj ohladile sončno dehidrirano kožo. Spomin, ki vsakega Grka popelje nazaj v otroštvo! Jogurt je živa sestavina in gostitelj 4.000 živim organizmom. Smo prva in edina blagovna znamka, ki ji je ga po letih raziskav in naprednih formulacij, uspelo spremeniti v edinstveno super hrano za kožo. Prvi izdelek znamke, ki temelji na jogurtu, je ikonični, najbolje prodajani Yoghurt Cooling Gel, ki je bil predstavljen že leta 2003. Grška super hrana za kožo, Greek Yoghurt negovalna linija– obogatena s svetovno priznanim ultra hranljivim grškim jogurtom, intenzivnimi vlažilci in napredno Microbiome technology – je dobesedno rezervoar za vodo, ki gasi žejo, občutljivo kožo in skrbi za neprestano hidratacijo naslednjih 48 ur, za povrnjen zdrav videz.

Greek Yoghurt linija, vključno s KORRES št. 1 čistilcem na svetovni ravni – the Greek Yoghurt Foaming Cream Cleanser in najbolj priljubljeno vlažilno kremo s spreminjajočo gel-to-cream teksturo – Greek Yoghurt Comforting Probiotic Moisturiser je bila razvita ob celostnem pristopu k lepoti – Sklenjenem krogu, ki predstavlja pot od semena do kože in nazaj.

Pot omogoča 6 KORRES laboratorijev.

Laboratorij tal

Grčija je središče blagovne znamke, raj rastlin in priznana svetovna točka biotske raznovrstnosti. Kljub majhnosti gosti več kot 6.000 rastlinskih vrst, od katerih jih je 1.500 endemskih, zato jih ni mogoče najti nikjer drugje na svetu. Za njih je bilo nujno, da se osredotočijo in zaščitijo grško floro in lokalne skupnosti. Zavestna izbira je bila, da ne gojijo zelišč, ki jih potrebujejo. Lokalnim kmetom so želeli predstaviti nove priložnosti in podpreti lokalno gospodarstvo, vlagati v podeželske regije ter se učiti trajnostne kmetijske prakse. Vino z otoka Santorini, čaj z gore Olympus, olivno olje s Krete, kostanj z Arkadije, Žafran s Kozanija in še bi lahko naštevali. Sodelujejo z mikro pridelovalci, kmetijskimi sindikati, socialnimi in izobraževalnimi ustanovami – to je njihova mreža etičnih, pravičnih in trgovinskih sodelovanj. Spodbujajo ekološko kmetovanje, ohranjajo biotsko raznovrstnost in gojijo ogrožene vrste.

Laboratorij za ekstrakcijo

Stoletje stara super hrana za kožo, svetovno znani grški jogurt, ima po zaslugi postopka pasiranja dvakrat več beljakovin v primerjavi z drugimi vrstami jogurta. Ima žametno, gosto teksturo in bogato aromo. Je super koncentriran v vseh tistih koristnih elementih, ki so bistveni za našo kožo, nudi globoko vlaženje, negovanje in edinstven občutek hlajenja. Preprosto ga ni mogoče ponoviti v laboratoriju!

Molekularni laboratorij

Jogurt, bogat s probiotiki in vitamini, smo obogatili z dodatnim odmerkom prebiotikov in probiotikov, ki pomagajo ohranjati ravnovesje kožo ter zagotavljajo hranilni in gladilni učinek. Linija Greek Yoghurt je obogatena z napredno mikrobiomu prijazno tehnologijo, ki pomaga ponovno uravnovesiti in izboljšati videz dehidrirane kože, ki je videti pod stresom. Kožni mikrobiom je sestavljen iz trilijonov bakterij; neviden, a hkrati edinstven osebni prstni odtis, ki je nujen za lepo kožo. Je prva točka stika kože z okoljem; vendar zelo krhka in nagnjena k vsem tistim vsakodnevnim stresorjem, ki postanejo vzrok za številne težave s kožo. Razvili smo formulo, ki bi lahko vzdrževala mikrobiomsko ravnovesje naše kože, da bi ji pomagala ostati močna, zdravega videza in naravnega sijaja. »Srce« formule sestavljajo polisaharidi, sladkorji, peptidi, minerali, ki koži pomagajo ohranjati njeno kožno floro, ki je bistvenega pomena za zaščito pred onesnaženostjo okolja. Linija je dodatno izboljšana z inovativnim kompleksom WaterPatch – rezerva vode za kožo, ki nudi ekspresno, dolgotrajno in trajno globinsko vlaženje.

Laboratorij za formulacije

Jogurt je živa sestavina – je gostitelj 4000 živih organizmov – in mi smo prva in edina blagovna znamka, ki jo je po letih raziskav in napredne formulacije uspelo spremeniti v edinstveno super hrano za kožo. Prvi izdelek blagovne znamke na osnovi jogurta je ikonični, najbolje prodajani Yoghurt Cooling Gel, predstavljen leta 2003. Kolekcija za nego kože Greek Yoghurt je dobesedno rezervoar za vodo, ki poteši žejno, občutljivo kožo in sprošča hidratacijo v času 48 ur. Izboljšana mehkoba kože in navlaženost se občutita v prvih 30 minutah po uporabi z dolgotrajnim učinkom[1]. Koža je videti sijoča, prožna in sveža že prvem nanosu[2], z bolj gladko in izboljšano teksturo kože v samo 14 dneh[3]. Učinkovitost končnega izdelka pri uravnavanju mikrobioma je bila preizkušena z večdimenzionalnim protokolom kliničnega testiranja, ki dokazano pomaga ohranjati ravnovesje mikrobioma kože z doseganjem bolj enotne polti in ponovnim uravnavanjem pH kože.

Laboratorij za oblikovanje

Egejska bela in modra postaneta navdih za to embalažo; izjava o preprostosti in čistosti privlačne grške naravne lepote.

V vseh naših linijah izdelkov uporabljamo embalažo, ki jo je mogoče 90 % reciklirati.

Papirnata embalaža ima FSC certifikat (Forest Stewardship Council). Simbol “drevesna kljukica” označuje, da je bil papir trajnostno pridobljen, kar zagotavlja rast gozdov in prispeva k splošnemu ravnovesju ekosistema.

Laboratorij za recikliranje

V KORRES-u zbiramo odpadno embalažo ter skrbimo za njeno predelavo in ponovno uporabo. Prazne posode želimo spremeniti v čudovite reciklirane predmete in tako njim in nam ponuditi drugo priložnost. Naš laboratorij za reciklažo je polno operativen v Grčiji in ga želimo razširiti po vsem svetu.