Inovacija za prožno in navlaženo kožo

Da bo vaša koža sijoča in hvaležna

Okoljski dejavniki, pomanjkanje spanja in stres poškodujejo povezanost keratinocitov in kožno pregrado, s tem pa omogočijo vlagi, da izhlapi. Rezultat je pusta in suha koža, pojavijo se prve nežne gube. S tem namenom je Neutrogena®, ki že skoraj eno stoletje zagotavlja učinkovito nego kože obraza in telesa, razvila edinstveno inovacijo z hialuronsko gel matrix tehnologijo, ki vlaži in obnavlja kožo neposredno, od znotraj navzven in obratno. Zahvaljujoč svojemu učinkovitemu delovanju zadrži vlago znotraj kože. Formula ustvari »skladišče vlage« iz katerega se vlaga neprestano sprošča v kožo ter jo tako ohranja navlaženo in čvrsto. Vsebuje hialuronsko kislino, ki zadrži do 1000-kratnik svoje teže v vodi. Hkrati, zahvaljujoč glicerinu in olivnemu olju, krepi kožno bariero in preprečuje izgubo vlage, rezultat pa je mehak in gladek videz kože. Pri Neutrogeni se namreč dobro zavedajo, da je hidracija prvi pogoj za zdrav izgled kože. Nova linija Hydro Boost® koži zato nudi vlago, ki jo potrebuje tekom dneva. Zahvaljujoč Hyaluronic Gel matrix tehnologiji, se to zgodi točno takrat, ko je vaša koža izsušena.

Aktivno vlaženje kože vsak dan

Da bo vaša koža pravilno oskrbena, je priporočljivo slediti tem štirim korakom nege

Ste vedeli, da glede na zadnje exposome študije[1] onesnaženost zraka nastopa kot faktor prezgodnjega staranja?

Onesnaženje zraka je, glede na zadnje raziskave o izpostavljenosti, dejavnik prezgodnjega staranja. Ker pa onesnaženost zraka močno narašča, prav tako narašča tudi njen vpliv na kožo. Znanstveniki so zato osredotočeni na škodo, ki jo koži povzročajo onesnaževalci zraka, saj zamašijo pore, dehidrirajo kožo in vodijo v prezgodnje staranje – prodrejo globoko v kožo, povzročajo izsušenost, vse to pa pospeši staranje kože. Rešitev je, da pravilno očistimo in razstrupimo kožo s primernimi proizvodi. Novi Neutrogena® Skin Detox asortiman za boj proti strupom in onesnaževalcem je razvit v pomoč koži, z namenom, da le-ta ponovno pridobi svoj izgubljeni sijaj, ne da bi jo izsušil. Glikolna kislina izhaja iz sladkornega trsa. Je moderen trend v strokovni kozmetologiji. Priporočena je zaradi svojega učinkovitega luščilnega delovanja, zahvaljujoč mikrogranulam, ki prodredjo globoko v pore ter jih očistijo vseh ujetih nečistoč, ne da bi dražile kožo. Posebna prednost Skin Detox asortimaja je, da ne izsuši kože, saj ohrani vso potrebno vlago v koži ter ji pomaga povrniti izgubljeno mehkobo in sijaj.

[1] (*) Exposome: Kumulativno merljiva vzajemna delovanja in biološki odzivi v času človekovega življenja, vključno z okoljsko izpostavljenostjo, prehrano in endogenimi procesi