5 nasvetov za bolj obstojne kodre

Le kaj ste delali narobe? Preverite nasvete, s katerimi bodo vaši kodri držali dlje!

Zagotovo so želje mnogih čudoviti, brezhibni in lahkotni kodri z dovolj volumna. Le-ti so vsekakor dosegljiva realnost, nekoliko težje pa je poskrbeti, da se bo frizura obdržala skozi celoten dan. Lasne strokovnjakinje, ki ustvarjajo pod imenom znamke Luxy Hair so na svojem blogu pripravile 5 nasvetov za bolj obstojne kodre, mi pa smo se odločili, da jih delimo z vami v naši različici.

#1: naj se ohladijo
Pri kodranju las, kodra ne raztegnite takoj po uporabi vročega oblikovalca, temveč nekaj sekund počakajte, da se koder posuši. Tako bo bolje obdržal svojo obliko in posledično držal dalje. Najbolje, da takoj po kodranju držite koder ob lasišču, najlažje pa je, da uporabite kar majhne sponkice in tako koder pustite v nerazprtem položaju nekaj minut.

#2: pravi produkti
Boljši obstojnosti bodo pomagali pravi produkti za oblikovanje las. Začnite s peno za lase pred začetkom kodranja, na koncu pa uporabite sprej, ki bo frizuro dlje časa obdržal na mestu. Uporabljajte tudi sprej za zaščito pred toploto, saj boste tako dolgoročno vplivali na izgled vaših las.

#3: investicija v pravi oblikovalec
Toplotnih oblikovalcev je danes na tržišču kar nekaj, zato velja pred nakupom razmisliti, kakšnega potrebujete in se pozanimati o sami kvaliteti in uporabnosti. Dober produkt bo ne le poskrbel, da se bodo vaši lasje manj poškodovali, temveč tudi, da bodo vaši kodri držali dlje.

#4: prava debelina
Večna uganka je izbira prave debeline toplotnega oblikovalca. Večji kot je premer, bolj bodo kodri rahli in široki. Na žalost pa bodo slabše držali obliko. Takšni z ožjo cevjo pa bodo naredili bolj obstojne kodre.

#5: nazaj k osnovi
Vsake toliko bodo vaši lasje potrebovali tudi nekaj časa, da se obnovijo. Slab oziroma poškodovan las se namreč slabše oblikuje, zato velja v primeru, da vam kodranje nikakor ne uspeva, počakati nekaj časa, da lasje »pridejo k sebi«. Pomaga tudi striženje razcepljenih konic in občasna dobra nega v frizerskem salonu ali doma.

foto: Luxy Hair