Tina Fabjan razkriva: 10 zlatih pravil uporabe maskare Max Factor

Ste vedeli, da kar 90% žensk išče maskaro, ki ustavari popoln volumen?

Konec je z neskončnim iskanjem maskare, ki ustvari volumen in povdari vaše trepalnice. Tu je Max Factor maskara Masterpice 2 v 1 Lash Wow, ki z enim vrtljajem paličice poskrbi za »wow« efekt. Ta maskara ločuje in podaljšuje vaše trepalnice, jih povzdigne ter doda popoln volumen. Vsaka ženska ima svojo predstavo kakšen trepalnice želi imeti. Nekatere posegajo po maskarah, ki trepalnice odebelijo, zgostijo ali podaljšajo, druge jih želijo privzdigniti.

Tina Fabjan, vodja umetnikov ličenja Max Factor svetuje naj ne bo premočen nanos maskare pri dnevnem ličenju. Trepalnice rahlo poudarite in jih osvežite z rjavimi odtenki maskar, ki ločijo trepalnice. Pri večernem ličenju pa lahko maskaro uporabite z večkratnimi nanosi, saj boste tako močno poudarile vaše oči.

10 ZLATIH PRAVIL

Razkrivamo vam 10 zlatih pravil, ki vam bodo pričarale popolne trepalnice.

  1. VZEMITE SI ČAS ZA LIČENJE

V eni sami minuti se ne bo zgodila popolna preobrazba, ki jo obljublja maskara, saj boste z lahkoto bile razočarane.

  1. UPORABITE PUDER V KAMNU

Vsi vemo, da naša koža izloča maščobo in se lahko posledično maskara preslika na polt. Predlagam(o), da si okoli oči s širokim čopičem nanesete puder v kamnu.

  1. MASKARE NIKOLI NE POTISKAJTE V STEKLENIČKO

Maskara se na zraku suši zato ni priporočljivo potiskanje v stekleničko, kjer s tem potisnete tudi zrak. Maskara lahko postane trda in jo prej uporabite.

  1. MASKARO NANAŠAJTE  S „CIK-CAK” POTEGLJAJI IN ROTACIJO KRTAČKE

S pravilnimi izmeničnimi gibi lahko ločite vsako trepalnico posebej.

  1. VEČKRATNI NANOS MASKARE

Ne pretiravajte z večkratnim nanosom maskare, saj lahko to počnete le, ko je ta še sveža. V nasprotnem primeru lahko dobite ‘pajkast’ in ‘grudast’ videz trepalnic.

  1. UVIJALEC TREPALNIC

Če imate izrazito ravne trepalnice, jih predhodno dobro uvijte. Nanesite tanko plast vodoodporne maskare in jih nato z uvijalcem oblikujte ter nanesite klasično maskaro.

  1. NANOS MASKARE

Maskaro začnite nanašati z izmeničnimi »cik-cak« gibi in rotacijo kartačke na sredini zgodnjih trepalnic. Nanos naj poteka iz sredine trepalnic proti zunanjem delu očes. Nato obarvajte še notranje trepalnice. Plastite oziroma večkratno nanašanje maskaro dokler je še sveža. Pomembno je, da maskaro natančno nanašate od KORENA do konic. Tu naj bo največ vsebine, saj se zgodi privzdig in volumen.

  1. UPORABITE ODSTARNJEVALEC OČESNEGA MAKE-UPA

Ta namreč neguje trepalnice in predel okoli oči.

  1. PRAVI IZBOR MASKARE

Maskaro izberite glede na velikost vaših trepalnic in učinek, ki si gaželite. Vodilo naj bo debelina ščetke, nato gostota ščetin in pravilna uporaba do želenega rezultata.

  1. VRSTNI RED NANOSA LIČIL

Zelo pomemben je vrstni red nanosa ličil. Tina Fabjan predlaga, da najprej nanesete tekoči puder, za tem uporabite korektor, sledi suhi puder in črtala. Na koncu uporabite še senčila in pravo maskaro za vaš poplni videz.