10 zlatih pravil, kako pravilno uporabiti maskaro

Maskara je ena izmed bolj uporabljenih izdelkov v dekorativni kozmetiki in za ženske je skorajda nepogrešljivo ličilo.

V veliki večini ženske iščejo maskaro za volume.

Ali ste vedeli, da skorajda 90% žensk išče maskaro za volumen.  Trik pa se skriva v vsaki ženski in je odvisen od tega, kakšen volumen si želi.
Vsaka posameznica ima svojo predstavo volumna trepalnic. To pomeni, da nekatere posegajo, da maskara trepalnice odebeli, zgosti, določene združen volumen z dolžino, volume in nega, volumen in privzdignjene trepalnice.

Tu nastopijo različne blagovne znamke s svojimi skrivnimi sestavinami in krtačkami. Ob poplavi vseh maskar na prodajnih mestih smo za vas strnili 10 zlatih pravil, ki jih lahko upoštevate ob naslednjem nanosu vaše najljubše maskare.

Nanos maskare:

Foto: PR gradivo

1. IZBOR MASKARE

Glede na velikost vaših trepalnic in želeni učinek naj vam bo osnovno vodilo debelina krtačke, gostota ščetin in seveda obljubljen videz, ki ga maskara ima. Če imate kratke trepalnice je bolje da posežete po krtačkah ki so goste in bolj tanke. Za povprečne trepalnice, ki jih ima velika večina žensk posezite bo bolj debelejših krtačkah.

2. UPORABA PUDRA V KAMNU

Z njim si utrdite predel okrog oči. Ker koža preko dneva izloča maščobo in vemo, da maščoba topi ličila, zato je to ključnega pomena, da se maskara ne bo preslikana na predel okrog oči. Dodatno lahko uporabite pred ali potem še Setting spreje za podaljšanje obstojnosti ličil.

3. VEDNO SI VZEMITE ČAS ZA NANOS

Ne hitite saj se samo z nekaj hitrimi potezami ne bo zgodil obljubljen volumen, ki ga maskara nudi.

4. UVIJALEC TREPALNIC

Če imate izrazito ravne trepalnice, jih prehodno uvijte. Za zelo ravne trepalnice pa si na njih predhodno nanesite plast vodoodporne maskare, nato s uvajalcem oblikujete trepalnice s tremi stiski da dobile lep lok trepalnice in nato nanesite klasično maskaro.

5. MASKARE NE „PUMPAJTE” V STEKLENIČKO

Ker se maskara na zraku suši in s „pumpanjem” potiskate zrak v stekleničko in zato se vam lahko grudi in jo tudi predčasno porabite. Verjetno ste že opazile , da nova maskare je dokaj tekoča in nima tiste prave teksture, po slabem tednu uporabe se bo razvila v pravo.

6. NANAŠAJTE S „CIK-CAK” POTEGLJAJI IN ROTACIJO KRTAČKE

Ker le tako z izmenični gibi ločite vsako trepalnico posebej in jih enakomerno obarvate.

7. NANOS MASKARE

Maskaro začnite nanašati na sredini zgornji trepalnic in nato z izmenični gibi »cikcak« in rotacijo krtačke porti zunanjem delu očesa in nato obarvajte še trepalnice notranjem delu očesa.
Nanos maskare zaključite na spodnjih trepalnicah s konico maskare v tankem nanosu, mogoče kot nasvet, zunanje trepalnice lahko malce boljo poudarite.
Bodite natančne, da maskaro res nanašate od korena do konic.  Amapak res! Pri korenu trepalnic tam mora biti največ vsebine maksare saj tam se zgodi tisti »lift« učivenk. Proto konicam maskare pa naj bo manj vsebine. Tako boste dosegle lep pahljačast videz in lepo ločene trepalnice.

Foto: PR gradivo

8. PLASTENJE MASKARE

Plastite maskaro doklej je še sveža na trepalnicah. A vseeno ne pretiravajte z njim ne pretiravajte v nasprotnem primeru se bo zgodil pajkast ter grudast videz.

9. REDKE TREPANICE

Trik, ki ga uporabljajo umetniki ličenja. Ti ob trepalnicah začrtajo tanko linijo s črtalom za oči. Zelo natančno obarvajo ves predel koreni trepalnic in ceo zgornjo notranjo del očesa/veke. Črno črtalo (barva) dodatno zgosti videz trepalnic, maskara pa je le še pika na i.

10. ODSTRANJEVALCI OČESNEGA MAKE-UPA

So zelo pomemben korak pri neg trepalnic, saj tudi poleg tega da odstranjujejo očesni make-up dodatno negujejo trepalnice in predel okrog oči.

Avtorica: Tina Fabjan, make-up artistka

Fotografije: PR gradivo

Foto visual: Max Factor