Za naše najboljše prijatelje in srečnejši začasni dom v zavetišču

Pomagajmo štirinožnim ljubljenčkom

 Med poletnimi meseci, ko postaja zapuščanje živali vedno večja težava, sta se podjetji Henkel in dm drogerie markt odločili, da se na to odzoveta z dobrodelno akcijo. V sodelovanju z Zavetiščem za zapuščene živali Ljubljana so ustvarili projekt Za naše najboljše prijatelje, pri katerem lahko do 30. avgusta sodelujejo vsi, ki v dm prodajalnah kupijo izdelke Fa in Schauma, ter na ta način pokažejo, da si vsi štirinožni prijatelji zaslužijo topel in srečen dom ‒ ne glede na vrsto, starost, spol ali značaj.

»Povabilo s strani pobudnikov te čudovite akcije, družb Henkel in dm drogerie markt, nas je zelo razveselilo, še posebej v tem času, ko se bolj kot kdajkoli prej ukvarjamo z oskrbo zapuščenih živali in nudenjem veterinarske pomoči vsaki izmed njih. Nenehno opozarjamo na odgovorno vedenje lastnikov med dopusti, zato je ta akcija vsekakor dober opomnik zanje, obenem pa predstavlja poučen primer za vse državljane,« so pojasnili v zavetišču.

Zavetišče že leta skrbi za vse kosmatince ter zapuščenim živalim nudi pomoč in oskrbo, dokler ne najdejo novega toplega doma. Vsako leto sprejmejo in poskrbijo za 2.000 živali, med katerimi je največ mačk in psov, najdejo pa se tudi dihurji, ptice, kunci in druge pobegle ali izgubljene živali. Prav zato se s to prodajno akcijo, ki se je začela 27. julija, od vsakega nakupa omenjenih izdelkov 0,2 € nameni Zavetišču Ljubljana. Na ta način lahko kupci pomagajo pri tem, da vsaka zapuščena žival najde začasno mesto v toplem in srečnem domu.

»Prostovoljci in člani tega zavetišča opravljajo zares lepo in plemenito delo, zato smo to morali nekako nagraditi. Priča smo zelo neodgovornemu zapuščanju hišnih ljubljenčkov in vedno večjemu številu živali v zavetišču, kar nas je spodbudilo k temu, da smo zasnovali to akcijo. Izvedba projekta je bila izjemno čustvena za vse naše sodelavce in zaposlene, saj ima dejstvo, da s tem pomagamo živalim, ki so bile zapuščene in so pri tem trpele, posebno težo. Zahvaljujemo se vsem partnerjem za odlično sodelovanje in verjamemo v srečen konec te akcije,« je povedal eden od pobudnikov akcije – Henkel.

V podjetju dm drogerie markt se zavedajo pomembnosti družbeno odgovornih akcij, ki pa jih ne bi mogli izpeljati brez podpore svojih strank. Podjetje dm sodeluje z družbo Henkel pri projektu tudi zato, ker je prav poletje čas, ko se žal v zavetiščih znajde največ zapuščenih živali. Upajo, da bo tudi ta akcija sporočilo, da tovrstna dejanja niso sprejemljiva.

Donacija bo izročena zavetišču v Ljubljani, ki  prav ob zaključku akcije odpira vrata dograjenega novega kompleksa zavetišča in bo kmalu proslavljalo 20. obletnico obstoja, nesebičnega dela in prave ljubezni do naših najboljših, kosmatih prijateljev.