Za dan živali Mr. Pet že četrto leto podvojil vaše dobrodelne prispevke

Mr. Pet se je izkazal tudi tokrat!

Dobrodelna akcija “Donirajmo skupaj!”, ki jo ob svetovnemu dnevu živali že četrto leto organizira Mr. Pet, je tokrat presegla vsa pričakovanja. Akcija je potekala v vseh poslovalnicah Mr. Pet po Sloveniji od 20. septembra dalje, kjer so stranke lahko z nakupom hrane in opreme za živali pomagale manj srečnim kosmatincem. Vso hrano in opremo, ki se je v tem času nabrala, je Mr. Pet podvojil in tako poskrbel za izjemno kakovostno hrano in ostale pripomočke, ki bodo osrečevali kosmatince v mrzlih jesenskih dneh.

Tvoj prispevek + Mr. Pet prispevek = nahranjene živali

  1. oktober je svetovni dan živali, dan, ko so lastniki in ljubitelji živali še posebej hvaležni za kosmate kepice! Manj prazničen dan pa je za tiste kosmate prijatelje, ki lastnikov še nimajo in nanje čakajo v zavetiščih.

“Zavedamo se, da vse živali nimajo take sreče, da bi imele ljubečega skrbnika, zato nanj čakajo v zavetiščih. S tem razlogom smo se pred štirimi leti odločili, da v naših poslovalnicah stopimo skupaj in osrečimo prav vse kosmatince. Naše srčne srčne stranke so nas že četrto leto pustile brez besed z donacijami, mi pa smo njihove donacije podvojili. Izjemno sem hvaležen vsem In vsakemu posebej za njegov prispevek. Zato se bomo skupaj potrudili, da osrečimo čim več hišnih ljubljenčkov,” je ob zaključku zbiranja prispevkov povedal direktor podjetja Pet Network SI, Borut Magister.

V okviru akcije so med 20. septembrom in 4. oktobrom zbirali suho in mokro hrano, posipe za mačja stranišča, opremo, ležišča in odeje in priboljške. Vsako donacijo srčnih strank in prijateljev Mr. Peta so ob podvojili in tako potrebno hrano in opremo razdelili  med zavetišča in društvva za male živali.

Že v drugem letu akcije zbrali prek 16 ton donacij

Ko so leta 2019 pričeli z zbiralno akcijo, so zbrali 6700 kg donacij, naslednje leto pa skupno že 16 ton. Lansko leto so presegli vsa pričakovanja in med zavetišča in društva razdelili rekordnih 28 ton donacij za srečne kužke in mucke.

Koliko donacij se je skupno nabralo, pa bodo v Mr. Petu objavili na spletni strani po tem, ko preštejejo vse prispevke.

“Vsako leto smo znova pozitivno presenečeni, kako so naši kupci srčni in pripravljeni pomagati manj srečnim hišnim ljubljenčkom, za kar se vsem iskreno zahvaljujemo,” je dodal Borut Magister in izpostavil, da je vsako leto znova presenečen nad dobroto strank in prijateljev Mr. Peta.

Doris in Leja iz ekipe marketinga Mr. Pet predajata del donacij Zavetišču Ljubljana. 

Donacije bodo šle številnim društvom

Trenutno skozi leto Mr. Pet sodeluje z več kot 30 zavetišči in društvi, se pa ta številka iz leto v leto povečuje. V Mr. Petu skrbijo zato, da vsaka poslovalnica zbira donacije za lokalna društva in zavetišča.

Tako bodo letos izkupiček celotne akcije razdelili med naslednja društva po Sloveniji: Lajka, Gmajnice, Horjul, Drutvo Mila in Reks, Hrtji svet Slovenije, AnimalAngels, Srce za Bulle, DZZŽ Arja, Mačji dol, DZZŽ Posavje, DZZŽ Kočevje, Zavetišče Turk, Marjetica Koper, Mačja preja, ODPMŽ Koper, Klic živali Bovec, Zavetišče Maribor, Animal Matters, Zavod Muri, ZonZani, Maja hiša Celje, DZMLZ Vojnik, Društvo za zaščito konj, Smrčki, Prijazne male zverinice, Rubayal, DPMŽ Ptuj, Društvo Deteljica, DZZŽ Pomurja, Mačji Dol.