“Sva polna presenečenj in nasprotij!”

Kreativna, zabavna, duhovita, vedno nasmejana in polna optimizma. To sta naša sogovornika Simona in Matjaž Kosi / Misticizem, ki nas nasmejita s svojimi prikupnimi šalami.

Postala sta prava atrakcija Tik Toka in Facebook profila, kjer dosegata zavidljivo število sledilcev. Čeprav se predstavljata kot »mačka in miš«, ki iščeta priložnosti, da izzivata drug drugega, je ob pogovoru z njima začutiti veliko več. Pozorna, prijetna, polna ljubezni je energija, ki se pretaka med njima.
Prav užitek je bilo poklepetati s Simono in Matjažem.

Najprej nam prosim zaupajta – se v vajinem vzdevku MISTICIZEM skriva kakšen globji pomen?
Misticizem oziroma skrivnostnost bi lahko rekli je najino drugo ime, saj nikoli človek ne ve, kaj od naju pričakovati. Sva polna presenečenj in nasprotij.

Kdo je izbral ime in kako se je vajina zgodba sploh pričela?
Ime je še iz Matjaževih študentskih let, ko je študiral teologijo in se poglabljal v mistične aspekte človeške misli.

V družbi z vama je čutiti polno optimizma, duhovitosti in neizmernega smisla za humor. Se ta dinamika prepleta tudi v vajinem odnosu?
Res je, v enem hipu se poljubljava in smehljava, v naslednjem malo da ne letijo kozarci po kuhinji. Dva kolerika daš skupaj pa dobiš kar dobiš.

Kako pa v realnosti dojemata drug drugega?
Zaupava v neke najine skupne temeljne vrednote, tako da imava eno sigurnost drug v drugega in zato toliko večjo svobodo.

Kaj pa prijatelji, sorodniki, vajini bližnji, … kaj mislita, kakšen vtis pustita v družbi?
Kdor naju ne pozna osebno lahko hitro misli, da sva to kar sva v videih. Saj na nek način sva, toda ne tako zelo spotencirana do skrajnih mej. Sva vseeno malo bolj umirjena in »normalna« (smeh).

Soočata se z vse večjo prepoznavnostjo, kako sta se spopadla s tem? Se je vaše življenje morda kaj spremenilo?
Življenje se je zelo spremenilo. Praktično vsepovsod naju prepoznajo, ampak to sva pričakovala. Je del najine aktivacije. Sva zrela človeka, to nama ne more spodnesti tal pod nogami.

Če se ne motim ste kar precej velika družina, ki šteje 6 članov? Kako pa vajino delo (spletnih vplivnežev) dojemajo otroci?
Včasih jim je super, včasih jih moti. Kolikor se le da otroke pustiva izven najinih aktivnosti, večja dva se vključujeta, kolikor sama želita.

Je snemanje zabavnih vsebin zgolj vajin hobi oziroma dopolnilna dejavnost, ki jo opravljata poleg rednih zaposlitev?
Seveda, imava redni službi, tudi mnoge druge hobije kot je turistično vodenje, ali pa politika in celo poučevanje verouka. To je samo en segment, je pa najbolj prepoznaven čeprav ne vzame ravno veliko časa.

Od kje črpata navdih, vse ideje, vse vsebine?
Iz življenja, raznoraznih virov, šal, anekdot. Skoraj vse se da spremeniti v najin video.

Pa bi se odzvala vabilu, če vaju bi povabili k snemanju kakšnega filma?
Če ne bi bil film za odrasle, potem bi se seveda odzvala (smeh).

Morda poleg igralskih spretnosti, skrivata še kakšen talent, ki ga lahko delita z nami?
Matjaž: Simona zna z enim samim pogledom moje razpoloženje iz veselja spremeniti v strah.
Simona: Matjažev največji talent je, da veliko govori, delamo pa potem ostali.

Nam za konec zaupata zgolj kakšni so vajini načrti za prihodnost?
Matjaž morda postane poslanec, vendar je obljubil, da če bi mu uspelo, ne bi Misticizem zaradi tega trpel ampak bi snemala dalje. Drugače pa, želiva si uspeti še na Youtubu z daljšimi videi, ki so malo bolj vsebinski in manj zaigrani. Vendar čas ni najin zaveznik, saj se nama vedno nekam mudi, za to pa je potreben čas.