Snežne kepe sreče peljejo na počitnice kar 70 otrok in mladostnikov

Po zaslugi Henkla in Mercatorja, ki sta se tudi to zimo odločila nadaljevati akcijo Snežne kepe sreče, ki poteka že štiri leta, se je ta plemenita pobuda uspešno zaključila.

V sodelovanju z Zvezo prijateljev mladine Slovenije, ki pomaga otrokom in družinam v stiski ter si nenehno prizadeva razveseljevati najmlajše, sta omenjeni podjetji varovancem te prostovoljne in neprofitne organizacije polepšali številne trenutke s počitnicami!

Vsi kupci izdelkov Persil, Silan, Somat in Weisse Reise v Mercatorjevih prodajalnah so lahko tudi letos sodelovali v najlepši zimski zgodbi in na počitnice popeljali kar 70 otrok in mladostnikov. Akcijo so zaključili z neverjetnim zneskom 12.500 evrov, ki so ga namenili Zvezi prijateljev mladine Slovenije, ki se ponaša že s skoraj 70-letno tradicijo in deluje po vsej Sloveniji. Skupaj z izvajalci tega tradicionalnega projekta so mlade popeljali na priljubljene destinacije: v Trento, na Mariborsko Pohorje, v Kranjsko Goro in na Kope. Tako so vsi zainteresirani lahko uživali v zimskih radostih, tisti, ki jim sneg ni blizu, pa bodo imeli možnost obiskati slovensko obalo. V Pacugu in Piranu bodo namreč lahko uživali v plavanju v pokritem bazenu z morsko vodo. »Vsak kamenček v mozaiku pomoči je izjemno pomemben. Z osnovnimi sredstvi poskušamo pomagati čim več družinam, če pa lahko zanje naredimo še kaj več in jim denimo omogočimo poletni ali zimski oddih, potem je to res velik uspeh. Kajti počitnice otrokom omogočijo, da spremenijo okolje, zapustijo dom, kjer pogosto vse ni idealno, spoznajo nove prijatelje, odkrijejo svoje talente in preživijo nekaj dni v letu povsem brezskrbno. Akcija Snežne kepe sreče nam zato veliko pomeni. Zahvaljujemo se Henklu in Mercatorju ter vsem, ki ste sodelovali v akciji zbiranja sredstev, ki so omogočila zimske počitnice kar 70 otrokom,« je povedala Breda Krašna, generalna sekretarka Zveze prijateljev mladine Slovenije.
Zveza prijateljev mladine Slovenije že vrsto let pelje otroke na poletne in zimske počitnice, omogoča štipendije, njihovi prostovoljci pa preko posebne telefonske linije nudijo tudi psihološko pomoč. »Ko smo spoznali, kakšno veselje je lanska zima prinesla otrokom, smo jih morali letos presenetiti še z nečim več – poleg uživanja v zimskih radostih, si bodo lahko izbrali tudi kopanje in počitnice ob morju. Snežne kepe sreče res prinašajo srečo, zato smo izjemno veseli, da smo ta projekt ponovno izpeljali. Veselimo se vseh nadaljnjih aktivnosti s kolegi iz Mercatorja in Zveze prijateljev mladine Slovenije,« je pojasnila Vanja Legvart, vodja marketinga pri Henkel Adria Region.

»Kupci so nam zelo pomagali, da je akcija ponovno uspela. Lahko rečemo, da je zdaj postala že tradicionalna, kar nas navdaja s ponosom. In ko bomo na fotografijah z letovanja opazovali vesele obraze otrok, bomo razumeli pravo bistvo te pobude,« je zaključila Andreja Bajželj, vodja blagovne skupine v Mercatorju.
Vesele zimske počitnice so se tako uspešno zaključile, pričakujemo pa že poletno letovanje ob morju!