Ko največ šteje nasmeh na obrazu

Živimo v času številnih sprememb našega vsakdanjega življenja, ko je še toliko bolj pomembno, da ne pozabimo na tiste, ki se zaradi socialnih stisk pogosto znajdejo na robu.
Živimo v času številnih sprememb našega vsakdanjega življenja, ko je še toliko bolj pomembno, da ne pozabimo na tiste, ki se zaradi socialnih stisk pogosto znajdejo na robu naše družbe. Na pomen dobrodelnosti in posluha zasočloveka je opozorila tudi dobrodelna akcija Pričarajmo nasmeh na obraz. Akcija je potekala pod okriljem Henkla z blagovnimi znamkami SchaumaFa in Vademecum ter v sodelovanju s trgovskim podjetjem Spar. Z zbranim izkupičkom so podprli Slovensko filantropijo, ki že vrsto let nesebično pomaga socialno ogroženim skupinam. Številni kupci so v okviru akcije z nakupom blagovnih znamk Fa, Schauma in Vademecum na prodajnih mestih Spar pomagali pri zbiranju sredstev za donacijo zaščitnih mask in higienskih proizvodov v vrednosti 15.000 evrov, ki so bili predani Slovenski filantropiji, ta pa jih že deli med najbolj ranljive skupine naše družbe.
Pobudnika projekta Henkel in Spar že vrsto let s ponosom sodelujeta pri ustvarjanju dobrodelnih zgodb, ki pomagajo blažiti socialne stiske. »V teh časih se še kako zavedamo pomena solidarnosti in pomoči tistim, ki jo najbolj potrebujejo. Veseli nas, da toliko kupcev prepozna akcije in nam pomaga sestavljati mozaik zadovoljstva ljudi, ki potrebujejo pomoč. Hvaležni smo tudi trgovskemu partnerju Spar, s katerim delimo skupna prizadevanja za ustvarjanje boljših življenjskih pogojev v družbi, v kateri delujemo in živimo,« je povedal Borut Ule, Henkel Business Development Manager Slovenia.
Janja Štular, vodja marketinga v podjetju Spar Slovenija, je ob tem dodala: »Kot družbeno odgovorno podjetje imamo že 30 let posluh za potrebe družbe, v kateri delujemo. Sodelovanje v tovrstnih projektih je za nas izrednega pomena, saj smo ponosni, da lahko rezultate uspešnega poslovanja delimo med tiste, ki so najbolj potrebni naše pomoči.«
Prostovoljstvo in pomoč najbolj ogroženim skupinam je glavni cilj dolgoletnega delovanja Slovenske filantropije. Program organizacije je usmerjen k dvigu kakovosti življenja v skupnosti in zavedanju, da lahko vsak s prostovoljstvom prispeva k boljši in bolj strpni družbi, ki temelji na spoštovanju vseh, ne glede na osebne in življenjske okoliščine. Z akcijami, kot je Pričarajmo nasmeh na obraz, pomagajo najbolj ranljivim skupinam družbe, ki pogosto ostanejo prezrte. Slovenska filantropija med drugim podpira medgeneracijske projekte solidarnosti z razvojem centrov, v katere je trenutno vključenih kar 10.000 uporabnikov.  Dejavnosti organizacije pa so pogosto namenjene ranljivejšim starejšim skupinam.
»Na Slovensko filantropijo dnevno prihaja veliko ljudi. Mnogi od njih potrebujejo naše svetovanje in pomoč pri reševanju življenjskih izzivov, mnogi prihajajo po viške hrane ali drugo pomoč. Res smo veseli, da jih lahko razveselimo tudi s higienskimi izdelki podjetja Henkel. Kadar je sredstev za življenje že tako premalo, lahko predstavlja nakup tovrstnih dobrin pravi luksuz. Od začetka leta 2021 pri Slovenski filantropiji izvajamo tudi projekt PO-MOČ in naši sodelavci ter prostovoljci po Sloveniji obiskujejo ljudi, ki so jih razmere, v katerih so se znašli zaradi epidemije Covid, še posebej prizadele in se je njihova stiska zaradi epidemije še poglobila. Higienski izdelki in zaščitne maske bodo tako prišli v roke ljudem, ki jih najbolj potrebujejo. Tovrstnih sodelovanj smo pri nas zelo veseli, zato se podjetju Henkel v sodelovanju s Spar Slovenija, iskreno zahvaljujemo za donacijo,« je dodala Tereza Novak, izvršna direktorica Slovenske filantropije.
Dobrodelna akcija Pričarajmo nasmeh na obraz je prispevala svoj delež k pomoči starejšim pod okriljem Slovenske filantropije.