Kaj razkriva telesna govorica Melanie in Donalda?

Strokovnjakinja: 'Tu ni ljubezni'.

Če se vam je ob spremljanju inavguracije zdelo, da bi lahko napetost med Melanio in Donaldom Trumpom rezali z nožem, niste bili edini. Potem ko je družbena omrežja preplavil posnetek žalostne Melanie, so se kmalu oglasili tudi strokovnjaki za telesno govorico in do podrobnosti preučili komunikacijo med slavnim parom.

»Prva stvar, ki jo lahko opazimo je, da med njima ni nobene topline in nežnosti,« je povedala Patti Wood, ki že 20 let preučuje telesno govorico znanih osebnosti. »Ko sta izstopila iz avta pred Belo hišo, Donald ni počakal Melanie in jo pospremil po stopnicah, ampak je sam odhitel naprej in s tem pokazal, da je on na prvem mestu. Ob tem ni niti enkrat pogledal nazaj, da bi preveril, kako je z Melanio, ki se je ob tem še mučila z darilom za Michelle Obama je še povedala strokovnjakinja.

Tudi prvi ples med novim predsednikom in prvo damo je po mnenju Woodove razkril pomanjkanje intimnosti med parom. Donald je med plesom Melanio vlekel k sebi, ona pa se je odmikala in s tem sporočala, da se ne počuti udobno. Strokovnjaki so še opazili, da sta si med plesom le enkrat samkrat pogledala v oči. »Ples bi moral biti poseben trenutek za oba, Donald pa se je znova odločil, da bo to samo njegov trenutek,« dodaja Woodova.

Večina strokovnjakov za govorico telesa je tako prišla do zaključka, da je Melania za Donalda zgolj objekt in da med njima ni čutiti iskrene ljubezni. Ali kot se je izrazila Woodova: »Če ju ne bi poznali, sploh ne bi vedeli, da sta poročena.«

Foto: Getty