Jadrnica Way of Life bo branila lansko zmago na Barkolani

V programu regat tudi hrvaška Fiumanka, kjer je Way of Life že slavil zmago, po Barkolani sledita še beneški Venice Hospitality Challenge in Veleziana
Po odpovedi večine regat v Sredozemlju in nepredvidljivi epidemiološki sliki, ki povzroča sive lase organizatorjem jadralnih prireditev, so v ekipi EWOL Sailing Team z odprtimi rokami zagrabili priložnost sodelovati na nekaterih regatah, ki se vendarle odvijajo. V večnacionalni ekipi, ki jo vodi priznani jadralec Gašper Vinčec, so se tako, kljub številni omejitvam udeležili hrvaške Fiumanke konec septembra, kjer so se zavihteli na zmagovalno stopničko.
Ekipa se bo do konca meseca udeležila še Barkolane (11.10.), Venice Hospitality Challenge (17.10.) in Veleziane (18.10.). Zaradi epidemije so za svoj nastop v ekipi pridobili vsa soglasja slovenskih, hrvaških in italijanskih institucij, bo pa kar nekaj sprememb v povezavi s spremljevalnimi dogodki, saj ekipa stika z obiskovalci prireditev praktično ne bo imela oziroma zgolj pod strogimi varnostnimi pogoji. Po podatkih organizatorja Barkolane, kjer bo jadrnica Way of Life branila lansko odmevno zmago, naj bi se te največje jadralne prireditve na svetu tudi letos udeležilo prek 1000 jadrnic.
Jadralna ekipa EWOL Sailing Team je zadnje obdobje izkoristila za treninge v slovenskem morju in za optimizacijo izjemno zahtevne jadrnice (na vseh štirih regatah bo namreč nastopila z večjo, 27-metrsko), priložnost za nabiranje izkušenj pa so dobili številni vrhunski mladi športniki.