Forbesova lestvica 100 najboljših izjemnih Kitajcev leta 2022 na Kitajskem

Pred tremi dnevi je bil Wang Xiang, partner in predsednik skupine Xiaomi, izbran kot eden izmed “izjemnih ljudi” na podelitvi nagrad “2022 Forbes China – Global 100 Outstanding Chinese”.

Forbes China je opozoril, da je Wang Xiang, potem ko se je pridružil Xiaomiju, vodil prizadevanja za hitro globalno širitev podjetij za potrošniško elektroniko in pametno proizvodnjo, v okviru katerih je pod njegovim izjemnim vodstvom podjetje vstopilo na več kot 100 trgov. Medtem je nenehno izboljševal Xiaomijevo globalno strategijo intelektualne lastnine (IP) in sistem skladnosti, odpravljal ovire na področju intelektualne lastnine in pospeševal globalizacijo.

Forbes Kitajska je letošnje leto izdal seznam izjemnih Kitajcev, “Global 100 Outstanding Chinese”, ki se osredotoča na mlade talente in podjetnike iz tujine, pri čemer je izbral 100 izjemnih svetovnih kitajskih predstavnikov z dveh glavnih področij: poslovanja in kulture v različnih regijah, vključno z Ameriko, Evropo, Azijo in Oceanijo. Forbesov seznam ima tri glavne kategorije: poslovni vodje, izjemni ljudje in potencialna elita. Wang Xiang je bil eden od 17 ljudi, ki so prejeli naziv “Izjemni”. Vsi so ugledni talenti z globalnim vplivom, nekateri pa predstavljajo podjetja s tržno vrednostjo več kot 100 milijard RMB.