Qubik caffè elitni Dubaj očaral z omamnimi kavnimi aromami

Med svetovno elito
Premium blagovna znamka kavnih mešanic Qubik caffè, ki v okolici Trsta nastajajo pod taktirko prodornih zamejskih Slovencev, se v teh dneh predstavlja na sejmu Gulfood v Dubaju. Gre za največji sejem s hrano in pijačo na svetu, kjer letos prek 2000 podjetij iz 85 držav sveta v 8 različnih sektorjih predstavlja svoje izdelke, storitve in drugo inovativno ponudbo. Sejem poteka že 26. leto zapored, letos ob spoštovanju strogih ukrepov v povezavi s preprečevanjem epidemije, in je za podjetja izjemna priložnost za nadaljnji poslovni razvoj.

Qubik caffè, ki so ga slovenski ljubitelji odlične kave podrobneje spoznali septembra ob otvoritvi prodajno-razstavnega salona v Ljubljani, se predstavlja na razstavnem prostoru Italijanske trgovinske zbornice. »Izjemno smo veseli in obenem ponosni, da nas je Italijanska trgovinska zbornica povabila k sodelovanju in da lahko blagovno znamko Qubik caffè predstavljamo na njihovem razstavnem prostoru. Je čast in hkrati tudi priznanje za naše dosedanje delo, ki nam odpira nove poslovne priložnosti ne le na Bližnjem vzhodu, temveč po vsem svetu,« je dejal Igor Kobal, direktor Qubik caffèja. »Trg kave je dinamičen, inovativen, raste v vseh segmentih… enako kot naša blagovna znamka. Na tem gradimo in želimo ugled tržaškega praženja z našimi prodornimi koncepti ponesti tudi v države, kjer trenutno še nismo prisotni. Gulfood je odlična priložnost za to in zgrabili smo jo odprtih rok,« dodaja Kobal.

Gulfood je medpodjetniški sejem zaprtega tipa, ki ga obišče na tisoče vabljenih gostov. 60 % jih je z Bližnjega vzhoda, 20 % iz Azije, 9 % iz Afrike, 8 % iz Evrope, 3 % pa iz ZDA in Avstralije.