Zakaj se moški prestrašijo pametnih žensk?

10 razlogov, zakaj so čustveno inteligentne ženske za moške pogosto prevelik zalogaj.

Najti pravo ljubezen je vse prej kot lahka naloga, za čustveno inteligentne ženske, pa še toliko bolj. To so ženske, ki se zadovoljijo zgolj z razmerjem, ki jih v celoti izpolnjuje in ni veliko moških, ki se lahko kosajo s takšnimi dekleti. V nadaljevanju preverite 10 razlogov, zakaj je temu tako.

1. Čustveno inteligentna ženska postavlja zahtevna vprašanja

Takšna ženska se nikoli ne zadovolji s površnimi odgovori, zato pogosto že na prvem zmenku postavlja vprašanja (osebna in filozofska), na katera mnogi moški niso pripravljeni odgovoriti.

2. Pogosto je preveč iskrena, celo netaktna

Čustveno inteligentna ženska jemlje osebno integriteto zelo resno in prisega na popolno iskrenost v odnosu. Na vsako vprašanje bo odgovorila odkrito in neposredno, to pa pričakuje tudi od svojega partnerja.

3. Natanko ve, kakšnega moškega želi imeti ob sebi

Globokoumna ženska hitro ugotovi, če ste ji všeč ali ne in ne potrebuje veliko časa, da bi se prepričala o svojih občutkih. Njeno srce bije za posebne ljudi in ona jih takoj prepozna.

4. Želi poglobljen odnos

Takšna ženska išče dodano vrednost v odnosu. Želi si dolgih pogovorov o življenju, želi slišati zgodbe iz preteklosti in razumeti bolečine. Želi »pravo« razmerje, ki presega zgolj zabavo v dvoje.

5. Ni je strah intimnosti

Zaveda se lepote intimnosti v romantičnem razmerju, zato se ne boji zbliževanja in ni je strah pokazati lastne ranljivosti.

6. Sposobna je videti “skozi” partnerja

Lahko vidi vaš pravi obraz in tako spozna, kje ste ranljivi. Četudi vam bo ob tem morda neprijetno, želi da veste, da vas razume in da se vam v njeni družbi ni potrebno pretvarjati.

7. Hrepeni po doslednosti

Ne mara nedoslednosti in nezrelega obnašanja. Noče sodelovati v manipulativnih igricah, ampak želi čvrsto zvezo, ki temelji na doslednosti.

8. V njenem življenju se vse dogaja “na polno”

Na moške lahko takšna ženska deluje zastrašujoče, saj vse počne z veliko energije. Njene misli in čustva so izjemno intenzivna. Do stvari, ki so ji v življenju resnično pomembne, ne bo nikoli ravnodušna.

9. Ve, kaj je resnična ljubezen

Če v odnosu ne začuti globoke ljubezni, kmalu odide. Ležeren in neobvezen odnos z nekom, do katerega goji romantična čustva, je preprosto ne zadovolji. Če moški ni pripravljen na resno zvezo, ona to kmalu začuti in se počasi sama umakne.

10. Ni je strah samskega življenja

Močna in strastna ženska ne bo zapravljala svojega časa in energije z nekom, ki ne ceni njenih čustev. Čeprav išče posebno ljubezen, pa čustveno inteligentne ženske ni strah, da bo ostala sama.

Foto: @eleanorpendleton