Top slovenske restavracije po izboru Ane Roš

Najboljša kuharica na svetu je svoje favorite razkrila za revijo Vogue.

Ana Roš, ki je letos prejela naziv najboljše kuharske mojstrice na svetu, je za modno biblijo Vogue sestavila svoj seznam osmih najboljših slovenskih gostiln in restavracij, ki jih priporoča turistom. Zanimivo je, da na seznamu ni njene Hiše Franko, ki jo je prestižna revija Restaurant letos uvrstila na seznam 100 najboljših restavracij na svetu.

1. Restavracija Strelec, Ljubljana

Restavracijo Strelec na Ljubljanskem gradu je Ana Roš opisala kot trenutno najbolj »vroč« prostor za ljubitelje dobre hrane v prestolnici.

2. Bistro Monstera, Ljubljana

Ljubljanski bistro kuharskega mojstra Bineta Volčiča je po mnenju Roševe svež in dinamičen lokal s super kreativnim chefom.

3. Gostišče Grič, Šentjošt nad Horjulom

Gostišče v idilični vasici na Gorenjskem, ki pod taktirko mladega chefa Luke Koširja, tradicionalne slovenske jedi kombinira s sodobnimi kulinaričnimi trendi,  po mnenju Roševe predstavlja bodoče upanje slovenske gastronomije.

4. Pri Lojzetu, Vipava

Gostišče Pri Lojzetu v dvorcu Zemono nad Vipavsko dolino, pod taktirko chefa Tomaža Kavčiča ponuja edinstvene mediteranske jedi.

5. Restavracija Pikol, Nova Gorica

Restavracija ob italijanski meji je po besedah Roševe pravi skriti biser z izvrstno mediteransko kuhinjo in romantičnim ambientom.

6. Gostilna Skaručna, Vodice

Rustikalna gostilna v okolici Ljubljane s posebno atmosfero, ki odraža chefovo edinstveno osebnost. Domača pojedina ob zvokih vinilnih plošč je posebna izkušnja.

7. Restavracija Topli Val, Kobarid

»Odlična družinska restavracija z izvrstno morsko hrano in najboljšimi antidepresivnimi testeninami na svetu,« je o restavraciji Topli Val povedala Roševa.

8. Hiša Denk, Zgornja Kungota

»V prenovljeni Hiši Denk lahko začutite skandinavski pridih,« je za Vogue povedala Ana Roš.

Foto: spletne strani restavracij