To so najpametnejši astrološki znaki

Ste med njimi?

Ker obstajajo različne vrste inteligence je nemogoče natančno določiti katero astrološko znamenje je najpametnejše. Poleg tega na naše umske sposobnosti vpliva tudi okolje in ne le položaj zvezd ob rojstvu. Prav tako je včasih za uspeh v življenju bolj kot čista sposobnost logičnega sklepanja, pomembnejša čustvena inteligenca, ki pa se je ne da izmeriti. Kljub temu na splošno velja, da imajo najbolj razvito inteligenco, ki jo merimo z IQ-jem vodnarji in dvojčki, medtem ko se denimo škorpijoni ponašajo s čustveno inteligenco.

Element ognja (oven, strelec, lev):

Osebe rojene v znamenju ovna, leva ali strelca imajo razvito intuitivno inteligenco. Razumejo sami sebe, zavedajo se svojih prednosti in slabosti. Znajo prepoznati pomujeno priložnost, sprejeti pravo odločitev v pravem trenutku in jih ni strah tvegati. Njihova inteligenca pride do polnega izraza v trenutkih, ko imajo pred sabo jasen cilj. Ste že kdaj videli kakšen genialen izdelek ali storitev in si rekli: »Zakaj se tega nisem spomnil jaz!?« Za takšnimi idejami običajno stojijo ljudje rojeni v ognjenih znamenjih.

Element zraka (dvojčka, tehtnica, vodnar):

Za osebe rojene v znamenju dvojčka, tehtnice in vodnarja je značilna logično-matematična inteligenca – sposobnost logičnega mišljenja, ravnanja s številkami, povezovanja in sklepanja. Ves čas premlevajo velike nove ideje, vendar jih potem le redko tudi uresničijo. Misli imajo v njihovem svetu prednost pred čustvi.

Element zemlje (bik, devica, kozorog):

Za njih je značilna naravna (praktična) inteligenca, ki pride do izraza v vsakdanjem življenju. Osebe rojene v znamenju bika, device ali kozoroga se dobro znajdejo pri reševanju problemov na delovnem mestu in denimo odlično vodijo hišni proračun. Reševanja problemov se lotijo na analitičen način, pogosto pa jih pesti pomanjkanje domišljije.

Element vode (rak, škorpijon, ribi):

Za rake, škorpijone in ribe je značilno, da imajo razvito čustveno inteligenco. Zlahka se vživijo v čustva ter občutke drugih ljudi in razumejo njihovo motivacijo. Tesno so povezani z ljudmi in okoljem, ki jih obkroža. V kitajski astrologiji se voda povezuje z inteligenco. Albert Einstein, ki velja za največjega genija sodobnega časa, je bil denimo rojen v znamenju ribe.

Foto: Shutterstock