Najlepši evropski kraji ob jezeru

Katera mesteca se lahko kosajo z našim Bledom?

Evropa se ponaša s številnimi osupljivimi jezeri, ki jih poleg čudovite okoliške pokrajine krasijo tudi idilična mesta. Slovenci smo seveda najbolj ponosni na Bled, v nadaljevanju pa vam predstavljamo še nekaj podobnih romantičnih krajev, ki se lahko po lepoti kosajo z našim gorenjskim biserom in jih velja obiskati vsaj enkrat v življenju.

Bled, Blejsko jezero

A post shared by Neslihan (@neskirimli) on

Bled je postal najbolj znana slovenska turistična znamenitost po svetu, ki nikogar ne pusti ravnodušnega. Zato tovrsten seznam preprosto ni popoln brez tega gorenjskega bisera. Hallstatt, Halštatsko jezero, Avstrija

A post shared by ALTUG GALIP (@kyrenian) on

Mestece Hallstatt v zgornjeavstrijski pokrajini Salzkammergut, je s svojimi očarljivimi hišami in bližnjim jezerom videti, kot bi ga vzeli naravnost iz Disneyjeve pravljice in upravičeno velja za biser Avstrije. Hiške stojijo tesno druga ob drugi in dajejo občutek, da se domačini do slikovitega jezera pod njimi lahko spustijo samo s padalom.

Annecy, jezero Annecy, Francija

A post shared by Annecy (@topannecyphoto) on

Čudovito francosko mestece Annecy ob slikovitem istoimenskem jezeru, imenujejo tudi »alpske Benetke«, saj je prepredeno s številnimi kanali in obdano z idiličnimi gorami. Šarmantno mesto z edinstveno lego je prikupna mešanica različnih vplivov, srednjeveške arhitekture in izvrstne kulinarike. Ohrid, Ohridsko jezero, Makedonija

Makedonsko mesto na obali Ohridskega jezera zaradi bogate zgodovine in osupljivih naravnih lepot, imenujejo kar balkanski biser. Mesto med visokimi gorami in kristalno čistim jezerom je s svojimi plažami, pestrem nočnem življenju in živahnosti odlična izbira za poletni dopust.

Orta San Giulio, jezero Orta, Italija

Med številnimi čudovitimi italijanskimi jezeri, Lago d’Orta še vedno velja za nekakšen skriti biser naše zahodne sosede. Znamenitost tega majhnega predalpskega jezera na severu Italije je otoček San Giulio, središče dogajanja ob jezeru pa je romantična vasica Orta San Giulio.

Luzern, Luzernsko jezero, Švica

A post shared by Senai Senna (@sennarelax) on

Mesto Luzern ob istoimenskem jezeru je pravi švicarski paradiž. Nad njegovo lepoto se je navduševal že sloviti pisatelj Mark Twain. Prikupno srednjeveško mesto je obdano z mogočnimi Alpami, znano pa je tudi po slovitem mostu čez reko Reuss. Bellagio, jezero Como, Italija

A post shared by Amelia Liana (@amelialiana) on

Jezero Como je eno izmed najslikovitejših jezer v Evropi, ob obali katerega najdemo številne sončne vasice. Med njimi je tudi ljubko mestece Bellagio, ki se ponaša z najimenitnejšo jezersko lego. Bellagio očara s svojimi razkošnimi vilami, parki, botaničnimi vrtovi in šarmantnimi ulicami.

Isetwald, jezero Brienz, Švica

A post shared by Senai Senna (@sennarelax) on

Isetwald je idilična švicarska vasica na južni obali slikovitega jezera Brienz. Glavna znamenitost vasice je srednjeveški grad na polotoku. Morcote, Lugansko jezero, Švica

A post shared by _dsuchet (@_dsuchet) on

Idilična vasica Morcote na južni obali Luganskega jezera, velja za eno najlepših švicarskih vasic. Ozke uličice, starodavne zgradbe, čudoviti botanični vrtovi in izjemni pogledi na jezero, so glavne odlike vasice Morcote, ki leži na strmem pobočju, 10 kilometrov stran od mesta Lugano.