Brezčasna lepota romantičnega italijanskega jezera

Če je dobro za zakonca Clooney, bo tudi za nas.

Italija niso le romantične Benetke, modni Milano, antični Rim, gurmanska Toskana ali pa mondeni Amalfi. Lahko si privoščite tudi mešanico vsega naštetega, lepo »zapakirano« pod imenom jezero Como.

To čudovito ledeniško jezero v Lombardiji, dobrih 40 kilometrov od Milana, je skrito med Alpami in prežeto s čudovitimi kontrasti. Na eni strani ga obdajajo zelena hribovja in zasneženi vršaci, na drugi pa je čutiti pridih Mediterana v obliki drevoredov palm in oleandrov, oljčnih nasadov ter osupljivih botaničnih vrtov. Če k temu dodamo še mondene hotele in starodavne palače, potem je to več kot dober razlog za obisk enega najlepših in najglobljih jezer v Evropi.

Romantično jezero ob švicarski meji je s svojo lepoto že od nekdaj privabljalo največja imena svetovne estrade. Tukaj imajo svoje počitniške rezidence Madonna, George in Amal Clooney, Sylvester Stallone in mnogi drugi. Ogromno jezero obdajajo številna slikovita mesteca, ki očarajo s svojim starodavnim mestnim jedrom, živahnimi trgi in tipičnimi italijanskimi kafiči. Como, Bellagio, Varenna , Nesso in Laglio so šarmantni kraji, ki privabljajo številne obiskovalce.

Poleg ogleda slikovitih ulic z bogato ponudbo, katedral, muzejev, palač in parkov, je nepozabno doživetje tudi plovba po jezeru v značilnem lesenem motornem čolnu. Seveda pa ne gre zamuditi niti priložnosti za razvajanje brbončic z izvrstno lokalno kulinariko, ki je ob jezeru Como na voljo na vsakem koraku.

A post shared by ITALIA 🇮🇹 (@ig_italia) on

A post shared by Sereno hotels (@serenohotels) on

A post shared by ITALIA 🇮🇹 (@ig_italia) on