Knjige, ki vam bodo v 2018 spremenile življenje

Če želite v novem letu zakorakati po novi poti.

Vsak začetek leta je nova priložnost za osebnostno rast in spremembe v našem življenju. Če želite zakorakati po novi življenjski poti ali pa potrebujete zgolj nekaj navdiha in spodbude za nov zagon, potem je dobra knjiga najboljši začetek. Naslednjih osem naslovov vam bo pri tem zagotovo v pomoč.

Louisa Thomsen Britts: Hygge – Danska umetnost srečnega življenja

Hygge je občutek pripadnosti in topline, trenutek udobja in zadovoljstva. Najdete ga lahko, če se vprašate, kje se počutite najbolj domače, katere so vaše navade in obredi, ob kom ste najbolj sproščeni, kaj vas najhitreje razvedri in kaj potrebujete, da vam je udobno. Ta knjiga vam bo pomagala odkriti hygge v ritmu vsakdanjika.

John C. Parkin: K**c gleda

Naučite se odločno reči »k**c gleda« vsakomur in vsemu: tistemu, kar vas teži, kar »bi morali«, kar »se pričakuje od vas« in kar »si drugi mislijo« o vsem skupaj.

Veronika Podgoršek: Ljubezen na terapiji

Dr. Veronika Podgoršek je znana psihoterapevtka, ki je specializirana za partnersko svetovanje. V vodniku po ljubezni, ki ga je napisala na osnovi svoje dolgoletne terapevtske prakse, obdela teme, kot so: zaljubljenost, ljubezen, intimnost, komunikacija, odgovornost zase, otroci, spolnost, družinske finance, izgube, tipi afer ipd.

Rupi Kaur: Med in mleko

Izjemna svetovna uspešnica mlade kanadske avtorice je knjiga poezije in proze o preživetju, izkušnjah nasilja, zlorabe, ljubezni, izgube in ženskosti. Knjiga nas popelje skozi najbolj grenke trenutke v življenju in tudi v njih poišče sladkobo. Ta je namreč povsod, če smo le pripravljeni iskati.

Mark Manson: Dol mi visi

V tem nenavadnem priročniku za samopomoč zvezdniški bloger ovrže vse, kar je nepomembno in razkrije, kako se lahko nehamo truditi, da bi bili ves čas »pozitivni« ter tako resnično postanemo boljši in srečnejši ljudje.

Osho: Radost

Kar običajno pojmujemo kot radost, ni radost; v najboljšem primeru je zabava. Je samo način, kako se izognemo samim sebi. Kar izvira od zunaj in je odvisno od nečesa, ne more biti radost. Radost vznikne iz našega jedra. Je neodvisna od vseh zunanjih okoliščin in je srečanje s seboj. Najprej je treba poskrbeti za srečo, za radost, trdi Osho.

Mark Williams: Čuječnost

Življenje je lahko neizprosno, mrzlično in izčrpavajoče – a ni treba, da je tako. Že če si boste vsak dan vzeli le nekaj minut, se boste lahko naučili preprostih meditacij za povečanje čuječnosti in z njimi pretrgali cikel strahu, napetosti, nesreče in izčrpanosti. Knjiga profesorja z Oxfordske univerze ponuja orodja za spoprijemanje z najhujšimi stvarmi, tako da se boste začeli znova pristno veseliti življenja.

Byron Katie: Potrebujem tvojo ljubezen – je to res?

Ljubezen je čudovita, razen takrat, kadar je brezupna. Ljubezen je vzrok za trpljenje večine, vse življenje si jo prizadevajo najti, jo zadržati ali preboleti. Knjiga Byron Katie vam bo pomagala odkriti pot, kako postati srečnejši v ljubezni in učinkovitejši v vseh odnosih, ne da bi vam bilo treba zavajati ali manipulirati.

Foto (naslovna): Shutterstock