Kam potovati vsak mesec v letu

12 idej za potep za vsak mesec v letu.

Novo leto je čas kovanja novih načrtov in podvigov, tudi ko gre za potovanja. Najbolj strastni ljubitelji potovanj verjetno že imajo svoj seznam destinacij, ki jih želijo obiskati v bližnji prihodnosti, nekaj idej, kam se odpraviti na potep za vsak mesec v letu, pa prinašamo v nadaljevanju.

JANUAR: ŠRILANKA

Tisti, ki jim zima ni ravno najljubši letni čas, bodo v hladnih dneh poiskali pobeg v tople kraje. Šrilanka je v zadnjih sezonah priljubljena destinacija, ki omogoča izvrstno kombinacijo aktivnega oddiha in brezskrbnega poležavanja.

FEBRUAR: AMSTERDAM Februarski dolgčas lahko preženemo s pobegom v vedno živahni Amsterdam. Po slikovitih ulicah nizozemske prestolnice se lahko odpravite s kolesom, peš ali tramvajem. Toda za prav posebno doživetje se je vredno po številnih vodnih kanalih Amsterdama popeljati z ladjico.

MAREC: PARIZ

Prvi pomladni dnevi so kot nalašč za obisk Pariza. Že tako romantična francoska prestolnica se v toplih dnevih odene v čudovite barve.

A post shared by ALTUG GALIP (@kyrenian) on

APRIL: JAPONSKA Dežela vzhajajočega sonca je najlepša spomladi, ko tam zacveti nešteto češenj, ki imajo za Japonce še prav poseben pomen.

A post shared by captainkaieda (@capkaieda) on

MAJ: BALI

Ko se zaključi deževna doba, se Bali znova odene v svoje prepoznavne barve in vonjave. Če se vam zdi ta indonezijski otok nedostopen, potem se lahko tukaj prepričate v nasprotno.

JUNIJ: PORTUGALSKA Raziskovanje čudovite Portugalske je najlepše takrat, ko še ni prevroče in trume turistov še niso okupirale vseh najlepših plaž na jugu države.

A post shared by Chloe Ting (@chloe_t) on

JULIJ: GRČIJA

Čudovite plaže, šarmantni otoki, izvrstna hrana in dobra zabava – Grčijo je v vročih poletnih dneh vredno obiskati.

AVGUST: MALTA Za malteško otočje pravijo, da je šarmantno kot Sicilija, le da ima manj turistov. Valletta, glavno mesto Malte, je letošnja evropska prestolnica kulture, zato jo najdemo na praktično vseh seznamih top destinacij v 2018.

A post shared by fodorstravel (@fodorstravel) on

SEPTEMBER: ITALIJA

Toskana, Cinque Terre, Amalfijska obala, Capri, Alberobello? Ko gre za Italijo, izbira nikoli ni preprosta, zato pa je našo zahodno sosedo vredno obiskati takoj po vrhuncu turistične sezone.

A post shared by Leonie Hanne (@ohhcouture) on

OKTOBER: ISLANDIJA in SKANDINAVIJA Še preden se temperature spustijo pod ničlo, se odpravite na sever Evrope in raziščite čarobno Islandijo ali pa lepote skandinavskih dežel. Danska, Norveška in Švedska ponujajo v jesenskih mesecih nepozabna doživetja.

A post shared by ALTUG GALIP (@kyrenian) on

NOVEMBER: TAJSKA

Pred bližajočo se zimo številni popotniki v novembru pobegnejo na Tajsko, ki je v tem času najbolj prijazna za obisk, saj je padavin malo, temperature pa še niso previsoke.

DECEMBER: AVSTRIJA Adventi čas je pri naših severnih sosedih še posebej čaroben. Dunaj, Salzburg, Innsbruck, Hallstatt so samo nekatera izmed mest, ki se decembra spremenijo v pravo zimsko pravljico.