Jedi, ki bi jih pri 30-ih moral znati pripraviti vsak

Obvladate pripravo teh 6 osnovnih in priljubljenih jedi?

Čeprav je hrana osnovna življenjska potreba, pa kljub temu veliko ljudi ne obvlada osnovnih kuharskih veščin. Če so dvajseta leta čas, ko v kuhinji eksperimentiramo z različnimi tehnikami in okusi, potem bi pri tridesetih zagotovo morali znati pripraviti naslednjih šest osnovnih in priljubljenih jedi, ki ne zahtevajo kuharske diplome.

Omleta in umešana jajca

Čeprav gre za navidez sila preproste jedi, pa svetovni kuharski mojstri pravijo, da dobrega kuharja prepoznamo po tem, če zna narediti enostavno jajčno omleto ali umešana jajca. Nekaj namigov za pripravo popolnih umešanih jajc najdete tukaj.

Pečen piščanec

Piščanca lahko pripravimo na 1001 način. Lahko je ocvrt, poširan, na žaru, mariniran,.. Vsekakor pa gre za jed, ki ne zahteva top šefa.

Losos

Za pripravo okusnega lososa potrebujemo ponev, malo olja in ta zdrava jed bo po 15 minutah pečenja na srednje visoki temperaturi pripravljena.

Palačinke

Ne rodi se vsak s talentom za pripravo izvrstnih sladic, toda palačinke preprosto morajo biti na meniju vsakega kuharskega amaterja.

Testenine z omako

Ko nam zmanjka idej, so hitro pripravljene testenine vedno dobra izbira. Špagete zna skuhati vsak, z malo vaje pa lahko pripravimo tudi izvrstno omako, ki bo to preprosto jed dvignila na novo raven.

Tortilje

Med enostavne, okusne in hitro pripravljene jedi, ki ne zahtevajo kuharske diplome, sodi tudi mehiška tortilja. V trgovini si priskrbimo tortilje, jih poljubno nadevamo s popečeno zelenjavo in/ali koščki mesa, zvijemo – in hiter obrok je pripravljen!

Foto: Half Baked Harvest