Izvrstni sladici z Nutello brez pečenja

Ko si zaželite nekaj sladkega, je priljubljena Nutella vedno dobra izbira.

Ko si zaželite nekaj sladkega, je priljubljena Nutella vedno dobra izbira. Lahko si jo sicer privoščite kar z žlico, ampak mi vam predlagamo, da jo raje uporabite za pripravo dveh izvrstnih sladic, ki ne potrebujeta pečice. Dovolj je le hladilnik, električni mešalnik in nekaj dobre volje!

1. Cheesecake z Nutello

Sestavine:

Piškotna podlaga:

250 g graham keksov

75 g masla

Krema:

400 g Nutelle

500 g kremnega sira (Philadelphia)

60 g sladkorja v prahu

100 g nasekljanih praženih lešnikov

Priprava:

V kozici stopimo maslo, ki smo mu dodali žlico Nutelle. V mešalniku zmiksamo kekse in jim dodamo stopljeno maslo. Vse skupaj dobro premešamo in razporedimo po okroglem modelu za torte (premer 22 cm). Piškotno podlago dobro pritisnemo ob dno (naredimo tudi rob) in postavimo v hladilnik.

Pripravimo kremo. V skledi z električnim mešalnikom zmiksamo kremni sir in sladkor v prahu. Nato dodamo 400 g Nutelle in znova premešamo. Tako pripravljeno kremo enakomerno razporedimo po piškotni podlagi in vse skupaj postavimo za nekaj ur v hladilnik, da se sladica dobro strdi. Preden Nutellin cheesecake postrežemo, ga okrasimo z nasekljanimi lešniki.

2. Praline z Nutello

Sestavine:

250 g temne čokolade

200 ml smetane za kuhanje

200 g Nutelle

100 g narezanih lešnikov

Priprava:

Na štedilniku segrejemo smetano za kuhanje, v kateri stopimo temno čokolado in mešamo dokler se zmes  ne zgosti. Nato dodamo Nutello, znova premešamo in odstavimo, da se ohladi – sprva na sobni temperaturi, nato pa še v hladilniku. Ko se zmes strdi, jo vzamemo iz hladilnika in s prsti oblikujemo kroglice, ki jih povaljamo v drobno narezanih lešnikih in postrežemo.

Poskusite tudi Nutellin sufle iz le dveh sestavin. Dober tek!

Foto: recipeshubs, youtube