Benettonov projekt, o katerem govori ves svet

Fabrica Circus 24/7×52 je nov projekt Benettonovih ustvarjalcev.

Pretekli teden smo pisali o ekskluzivni razstavi modnih kampanj za Benetton  Najlepše kampanje za Benetton imajo svojo razstavo, kjer so bila zbrana fotografska dela z otroki v glavni vlogi, mojstra provokativne fotografije, Olivierja Toscanija. Le nekaj dni po končani razstavi v Firencah pa so ustvarjalci United Colors of Benetton presentili z novim projektom, ki je v trenutku obkrožil svetovne medije.

Luciano Benetton, Oliviero Toscani in ustvarjalna zadruga Fabrica so 26. januarja predstavili nov koncept Fabrice, ki bo postala pomembno stičišče internacionalnih kreativcev s številnih umetniških področij.

Projekt so poimenovali s Fabrica Circus 24/7x52B, kar pojasnjuje veliko transformacijo Fabrice v mesto za brezmejno kreativo, kjer bodo potekala aktivna spoznavanja in druženja s pomembnimi in svetovno priznanimi osebnostmi iz stroke. Zadruga bo omogočala učinkovit pretok informacij in znanj, organizirane pa bodo tudi raznolike in številne diskusije o umetnosti in znanosti. Področje delovanja projekta bo tako zaokrožilo aktualne teme iz kulture, komunikacij, filma, umetnosti, hrane, poezije, novinarstva, oblikovanja in dizajna, dohovnosti, narave, glasbe, politike, ekonomije, nevroznanosti, psihologije, književnosti in gledališča. V sklopu druženj in dogodkov se bodo odvijali tudi tematsko skladni koncerti, delavnice, performansi in podobne umetniške prakse.

Prvi dogodek sezone, ki bo nastal v okviru projekta Fabrica Circus 24/7x52B, bo trajal od 23. do 25. marca.

Vir: Fabrica.it